FEM SPØRSMÅL: MARTHA LYSE

Martha Lyse gikk tre år på musikklinjen men fikk et kall om å bli lege. Mistrivsel på legestudiet i Polen gjorde at hun kom hjem og fikk jobb av Ole Petter Søllesvik i Kulturkompaniet. Siden har hun hatt begge føtter plantet i kulturen!

NAVN: Martha Norheim Lyse
FØDT: 11.06.85
FRA: Stavanger (oppvokst på Bryne) 
UTDANNING: Master i kulturledelse, videreutdanning i veiledning og strategi

Kan du forklare i korte drag hva Star gjør i Rogaland, og hva din jobb går ut på?

Star jobber med musikkmiljøet i Rogaland. Vi som jobber her har fokus på prosjekter som skal gjøre det bedre å drive med musikk i vårt fylke. Samtidig rådgir vi folk om alt fra kontrakter til karrierevalg og lager arrangementer der du kan lære noe og møte fine folk. 

Hva er ditt forhold til Tou?

Da jeg startet i Star jobbet vi for Tou-visjonen, og spesielt for det som er blitt Tou Lyd. Nå har vi kontor i bygget og mange av våre arrangementer befinner seg på Tou. Jeg får med meg mye av programmet, men noe av det fineste med Tou er alle folkene som holder til og jobber her i det daglige. 

Kan du beskrive en typisk arbeidsuke i Star-organisasjonen?

Den går i hovedsak ut på å prate med folk, knytte kontakter, enten det er i prosjekter vi jobber med, eller noen som trenger hjelp med en kontrakt eller en søknad. 

Rett etter påske lanserte vi Musikkhjemmekontoret.no sammen med våre kollegaer over hele landet. Hos oss har Tor-Arne Vikingstad jobbet fullt med dette, etter vi så at de vi jobber for opplevde store endringer i sin arbeidshverdag. 

Hvordan ledet karriereveien deg inn på musikk?

Etter tre år på musikklinja skulle jeg egentlig bli lege, trivdes ikke så godt i Polen og kom hjem. Der tok Ole Petter Søllesvik i Kulturkompaniet i mot meg og jeg fikk jobb der. Siden den gang har jeg jobbet i kulissene i musikkbransjen og fått opplevd utrolig mye. Vet ikke om jeg valgte bevisst eller ble valgt, men jeg er veldig fornøyd uansett. 

Kan du fortelle om en musikalsk opplevelse som har betydd mye for deg?

Får lyst til å si Spice Girls på Wembley i juni i fjor, men det er mest fordi det er umulig å velge kun en (og det var utrolig gøy!). 

Les mer om arbeidet Star gjør her, og er du nysgjerrig på Musikkhjemmekontoret kan du les mer her.