FEM SPØRSMÅL: BØRGE FJORDHEIM

Trommeslager og multiinstrumentalist Børge Fjordheim trives såpass godt på Tou at han har store planer om å bli gammel i studioet sitt Elektrolüd. Før den tid har han en del prosjekter som skal fullføres. Ett av prosjektene har fått navnet The End og spiller konsert på Tou denne uken.

NAVN: Børge Fjordheim
FØDT: 02.01.75
FRA: Stavanger
UTDANNING: Høgskolen i Rogaland (nå Universitetet) avd for kunstfag

Hva er du aktuell med for øyeblikket?

Jeg er hyperaktuell med bandet The End (Mats Gustafsson/Sofia Jernberg/Kjetil Møster/Anders Hana), som er på en Europaturné akkurat nå. Det gis også ut en singel samtidig som Europaturneen starter, plata kommer senere i år. Den er selvsagt spilt inn i Elektrolüd på Tou Lyd, med geniet Jørgen Træen bak spakene!

Hvordan ble The End til egentlig?

Det er et svært godt spørsmål da jeg ikke var med fra starten. Tipper det startet med Mats Gustafsson, han er helt rå på å starte ting. Og så tror jeg hele prosjektet startet med debutalbum-innspilling, der opptil flere av de involverte aldri hadde møttes før. Ganske friske tak med andre ord! Men jeg ble vel spurt av Anders og Kjetil om jeg ville være med for noen år tilbake.

Du spiller i mange band og konstellasjoner, kan du gi oss en listing her?

For tiden turnerer jeg ikke så mye, da det er mer enn nok å gjøre i studio i Tou Lyd. Jeg er også involvert i oppstarten av T-Time vinyltrykkeri, som har eget lytterom og smekker vinbar. Alt sammen lokalisert på Tou.

Men innimellom når det passer seg, spiller jeg i tillegg til The End, i bandet Cloroform, noen ganger Wunderkammer, Jan Ove Ottesen solo og band, og Sivert Høyem når han ikke skal starte opp igjen gamle band. Dessuten har jeg også turnert en del med Steamdome, så jobber jeg også med Morten Abel som jeg driver studio sammen med.

Hva er ditt forhold til Tou?

Jeg har vært her på Tou siden 2005 da Morten fikk seg et lite studio i det gamle bygget hvor nybygget Tou Lyd ligger nå. Vi holdt også til i SI-bygget en periode mellom riving og oppbygging av Tou Lyd. Det har skjedd en enorm utvikling på Tou, og vært sykt mange bra folk innom opp gjennom årene. Det er dessuten kult å se at identiteten til plassen ivaretas, selv om det bygges nytt og utvides over alt.

Jeg elsker å jobbe, gå på konserter og henge her! Og så er jeg sykt glad og stolt av å få være med å starte vinyltrykkeri med gode folk der Tou er med på laget. Jeg har seriøse planer om å bli gammel på dette stedet.

Hvilken plate hører du på selv for øyeblikket?

I tillegg til å høre alt for mye på det jeg jobber med i studio til enhver tid, hører jeg mye på Weyes Blood og Sharon Van Etten akkurat nå. Men jeg spriker fælt sånn sjangermessig.

Lurer du på hva Tou Lyd eller Elektrolüd er kan du lese mer her. Fikk du lyst til å gå på The End og se Børge live førstkommende fredag finner du billetter her.

Foto: Dag Knudsen