WAYS OF SEEING TIL STAVANGER

I november 2018 hadde teaterforestillingen Ways of Seeing premiere på Black Box teater i Oslo. Det ble starten på en opphetet debatt om ytringsfrihet. Nå kommer den omstridte forestillingen til Stavanger.

Under Kapittel 2019 samarbeider Rogaland Teater, Kapittel og Tou om å vise Ways of Seeing på Rogaland teaters hovedscene 16. september kl 19:00. Forestillingen og en kunstnersamtale inngår i festivalprogrammet og er et oppspark til Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, som går av stabelen 18. til 22. september.

Aldri tidligere har en teaterforestilling vært utgangspunkt for tilsvarende oppmerksomhet og engasjert debatt. Gjennom å utforske temaet overvåking og grensene mellom hva som er lov og hva som er ulovlig, setter stykket viktige spørsmål på dagsorden. En forestilling som har skapt så mange debatter og skarpe fronter i ordskiftet er av offentlig interesse, og som et bidrag til den opplyste samtalen og i ytringsfrihetens navn ønsker Rogaland Teater, Kapittelfestivalen og Tou å legge til rette for at publikum nå kan danne seg en mening på bakgrunn av det faktiske verket.

Forestillingen har skapt debatt i og om mange ulike fagfelt, og har vært utgangspunkt for diskusjoner om ytringsfrihet, jus, etikk, politiets rolle, kunstens rolle, mediehåndtering, kommentarjournalistikk, armlengde-prinsippet, maktforhold og stipendtildelinger. Ways of seeing ble nominert til Årets forestilling under Heddadagene 2019.

Ways of Seeing
Rogaland teater
16. september
Billetter er i salg her