TILBAKE FRA LOCKDOWN!

Etter at Covid-19 slo inn over landet i midten av mars, har vi stengt ned all programaktivitet på Tou. Tiden uten aktivitet har vært vanskelig, men høyst nødvendig. Samtidig er vi er ikke i en unik situasjon, verken som institusjon, land eller verdensdel.

Plutselig ble hjemmeskole, hjemmekontor og hjemmeklipp den nye normen. Savnet etter sosialisering er blitt flyttet til nett, med vår egen serie Tou Sessions som live-streamer konserter fra Tou Lyd, samt vårt samarbeid med Folken og Stavanger Konserthus som lager helkvelder med store konsertopplevelser med mye sosialt innhold.

Grepene som ble tatt som nasjon har gjort store utslag i positiv retning. Nå har verden åpnet litt opp med nye retningslinjer og muligheten for 50 mennesker samlet i ett rom. Minimum 1 meter gjelder fortsatt. Da tok vi en samling i bunn og fant ut at vi måtte gi publikum muligheten for å sosialisere seg, kjenne på lukten av Tou og kunstneriske uttrykk.

Hvem booker vi inn for å kunne samle mennesker, skape unik stemning og kanskje en smule refleksjon? Første konsert ut ble selvsagt Hilde Selvikvåg! Fredag 22. mai tar hun oss med på en reise inn i sitt musikalske univers med sin første konsert på Tou!

Hilde har på kort tid oppnådd stor suksess, og fikk Spellemannsominasjon av debutalbumet «Slepp meg fri» i 2015. Når andrealbumet «Fanga heile verden» ble sluppet tre år senere ble over halvparten av låtene radiolistet på NRK P1 og P3.

Med låter som «Karusell», «Indie» og «Anemone» har hun sneket seg inn i manges hjerter og vist at hun er en unik artist og låtskriver som våger å gå sine helt egne veier. Ektefølt og nært formidler hun tekstene sine på klingende jærdialekt slik som bare hun kan. På Tou får vi oppleve Hilde solo med piano.

Konserten er utsolgt. Men vi kommer med flere artister i ukene fremover. Stay tuned!