T-TIME VINYLPLANT – OPEN FOR BUSINESS!

I flere år har vi hatt ambisjoner om å starte et vinyltrykkeri i lokalene på Tou. Våre ambisjoner har blitt til virkelighet, og med oss har vi dyktige mennesker innen arkitektur, musikk, vinyl og trykkeri-bransjen som har hjerte for kvalitet, nyskapning -og en liten dose nostalgi. 

Vinyltrykkeriet som åpnet i januar har fått navnet T-Time, og produserer vinyl av høy kvalitet til den globale musikkbransjen. Trykkeriet er et åpent og inkluderende vinyltrykkeri som bygger en slags bro mellom gamle tradisjoner og moderne teknologi. Når tiden tillater det åpnes både tilhørende cafe og vinbar, samt et lytterom for vinyl av unik karakter. 

Vi tok en prat med daglig leder Sigve Håland om prosessen frem til i dag, ambisjonene for T-Time og litt om det helhetlige konseptet:

Vinylproduksjon er i utgangspunktet ikke hverdags hverken regionalt eller nasjonalt. T-Time åpnet dørene i januar, har det vært en lang prosess å få ting på plass? 

Det har vært en lang og lærerik prosess som startet for neste 3 år siden. Selve ideen ble til under Malakoff-festivalen i juli 2017. Janove Ottesen og Børge Fjordheim var de som kom opp med ideen og jeg ble umiddelbart utpekt til den som skulle drifte dette siden jeg har bakgrunn fra trykkeribransjen, som kanskje er den mest beslektede bransjen. Vi merket at da vi introduserte ideen til folk, ble den ikke bare tatt vel imot, men vi fikk masse energi og positivitet som igjen ga oss pågangsmot til å iverksette.

Deretter satte vi sammen et knippe med folk og institusjoner som var villige til å være med på prosjektet. Det er vel ingen overdrivelse å si at det skjøt skikkelig fart da Tou og Per Arne Alstad ble involvert. Vi har bygget alt fra bunn av, og det tar tid… mye mer tid en det en tror, selv etter en har lagt inn god margin. Men, kvalitet tar tid og det er det vi skal vise bransjen, nemlig at et T-Time produkt, er det en vil ha. Det har vert en bratt læringskurve, men nå faller brikkene på plass og vi er i produksjon!

Hva er ambisjonene for T-Time fremover og hva har vært responsen i markedet så langt?

Ambisjonene våre er i første omgang å etablere oss i markedet, og her må en bare ta et skritt av gangen. Fokuset er at artistene som har brukt masse tid og krefter på sine åndsverk, får den innpakningen det fortjener. Responsen fra kundene våre forteller oss at vi gir dem akkurat det som de trenger, et veldig sterkt produkt.

For de som ønsker å få produsert et opplag av sin plate, hva er minste opplag?

Vi har valgt å sette grensen ved 100 eksemplarer hos oss. Det kan åpne for mange ulike prosjekter. Bestillingene er mange!

Konseptet er mer helhetlig enn bare produksjon av vinyl, kan du fortelle litt mer om Vinbaren og Lytterommet?

Konseptet er tredelt, produksjonen skal være selve hjertet i bedriften, mens vinbaren og lytterommet er supplement. Vinbaren er en «Vin og vinyl» type bar. Kunden vil selv kunne plukke ut en plate fra hyllene våre som gis til bartender. Bartender vil om det ikke allerede er kø sette den på og platen vil spilles i sin helhet, ingen kutting og ingen digitale medier.

På dagtid vil samme bar brukes som café som er åpen for alle, et møtepunkt for leietakere på huset og en resepsjon for Tou-komplekset.

Lytterommet / konferanserommet er tilholdsstedet for 12.000 vinylplater og et stereoanlegg fra Elektrocompaniet, dette kan leies og passer fint til 12-18 personer. Dette er et rom uten sidestykke, må sees med egne øyne!

Dersom du er nysgjerrig og vil vite mer om T-Time kan du sjekke ut følgende plattformer:

-Hjemmeside
-Facebook
-Instagram