Som i en siste dans

Etter et tiår i drift velger vi å runde av. Kunsten å gi seg i tide er kanskje den vanskeligste av dem alle. I løpet av de siste 10 år har vi opplevd en spesial-øl-revolusjon i Norge. Når What’s Brewing åpnet kranene var det knapt en IPA å få i Norge, nå skal du slite med å finne en bar som ikke har en eller annen form for pale ale – og få deg en Mikkeller i gapet på flyet til Granca.

Som verskap for What’s Brewing har Stavanger gjort seg bemerket på den internasjonale ølscenen. Vi fikk ølet tilbake til Tou og fylte det gamle bryggeriet til randen med ølhunder siden 2014. Men som alle gode ting, kommer også denne æraen til en slutt. I år markeres den siste dansen ettersom vi legger ned og ser tilbake med stolthet over all den herlige galskapen vi har klart å skape, og kunnskapen vi har klart å dele.

Svak krone – sterk kultur

Svak krone, høye priser på det meste vi trenger, import, transport, glass og mer gjør at å få festivalen til å gå rundt er svært utfordrende. Men det har ikke stoppet oss fra å invitere noen av verdens beste bryggerier og endelig, for første gang siden pandemien er amerikanerne tilbake!

Men What’s Brewing handler ikke bare om øl. Det handler om kultur, musikk og et fellesskap av lidenskapelige entusiaster. Det har handlet om forståelse for hva en smakspalett kan være og at verden alltid er større en det du tror. 

De tidligere årene har festivalen overrasket deltakere med spontane jazzopptredener, pop-up konserter, scenekunst, kor som plutselig fylte rommet med høylytt sang, mat fra hele verden, og selvfølgelig, de utsøkte ølvariantene fra hele verden. Til tider har Tou vært en metropol i lille Stavanger.

En snillere cult
I år blir det en litt annen vri. Temaet? Øl-cult. For de av oss som har viet våre ganer til jakten på den perfekte ølen, er det ikke uvanlig å få høre at vi nesten virker som en egen liten kult. Og hva er vel bedre enn å omfavne denne forestillingen, med et glimt i øyet, for en aller siste gang og invitere til det siste måltid? Når vi runner av kan vi like godt harselere med oss selv.

Den 20-21. oktober blir det skikkelig øl-festival-stemning igjen. Som alltid er festivalen på Tou, som er et tidligere bryggeri. Vi vet ikke om et bedre sted å avholde en spesial-øl-festival, og vi har vært på et par! 

Svett dugnad med avtrykk
What’s Brewing har vært et gigantisk dugnadsprosjekt som har vart helt siden 2014. Nå gleder vi oss til å bære, løfte, svette, sjaue og sette i stand denne festivalen en aller siste gang.

Takk til alle bryggerier, samarbeidspartnere, frivillige og et evig positivt og støttende publikum. La oss huske alle de fantastiske øyeblikkene, de nydelige menneskene, latteren, musikken, og selvfølgelig, ølet. For mens festivalen kanskje tar slutt, vil minnene vare for alltid.

WB❤️