SKAUS – I DOBBEL TILSTAND

Like nedenfor Tou har det de siste ukene blitt reist et midlertidig bygg mellom det historiske Tou-komplekset og moderne nybygg. Kunstprosjektet har fått navnet “Skaus”, og vises parallelt med samme bygningskropp inne på Rogaland Kunstsenter. De tre kunstnerne Mari Kolbeinson, Markus Bråten og Håvard Sagen har jobbet utrettelig for å komme i mål, og torsdag 13. februar er det tid for innvielse!

Hvordan ble prosjektet egentlig til?
Vi hadde lyst til å starte et samarbeidsprosjekt der vi arbeidet med forskjellige typer rom, og strukturene rundt disse. Opprinnelig var planen å arbeide i et ubenyttet rom inne på Tou, men etter samtaler med Rogaland Kunstsenter og Tou fikk prosjektet mulighet til å innta ventetomten og galleriet i 2. etg på RKS. Med disse stedene som utgangspunkt, begynte prosjektet å ta sin endelige form.

Hva ønsker dere å oppnå med kunstprosjektet?
Dette prosjektet er en plattform som samtidig er vert og okkupant. Skaus sikter til å opprette møtepunkt mellom steder, kunstnere, og beskuere.

Prosjektet har potensiale til å skape et møtepunkt mellom lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere, og et bredt spektrum av publikum i Stavanger. 

Hva håper dere at publikum og de medvirkende kunstnerne tar med seg videre?
Med et slikt prosjekt som dette kan både kunstnere og publikum få aktive roller, og en større bevissthet om hvordan et sted kan aktivere kunstnerlige prosesser, eller omvendt. 

Vi håper at kunstnerne som blir med vil kjenne på hvordan det er å dele sine uttrykk med andre kunstnere, og hvordan dette kan skape prosesser som kan overraske og inspirere publikum.

Utstillingsåpning:
Torsdag 13. februar Kl. 17-19, Tou Kvitsøygata 25
Torsdag 13. februar Kl. 18-21, Rogaland Kunstsenter , Nytorget 17

Her er de aktuelle datoene i Skaus-prosjektet:

Innvielse: 13.-16.02 kl: 17.00
Markus Bråten, Mari Kolbeinson, Håvard Sagen (RKS & TOU)

Fase 1: 05.-08.03
Andreas Amble (Ventetomt, TOU)
Linda Lamignan (RKS)

Fase 2: 26.-29.03
Ingrid Furre (Ventetomt, TOU)
Ingeborg Kvame (RKS)

Fase 3: 16.-19.04
Edvine Larssen (Ventetomt, TOU)
Héloïse Delègue (RKS)

Fase 4: 07.-10.05
Benjamin Hickethier w/ Byverksted (Ventetomt, TOU)
Jessica Warboys & Morten Norbye Halvorsen (RKS)