Sara Parkman

Sara Parkman er en folkemusiker kjent for å både utfordre og omfavne tradisjoner på en så ubeskjeden og samtidig gjennomtenkt måte, at man kan si at hun har skapt sitt eget musikalske univers - og at ved å gjøre det, har hun blitt det store navnet innen moderne svensk folkemusikk. Takket være hennes tre anerkjente soloplater, har det vært forventet siden samme tid at man kan høre musikken hennes pulserende fra de tåkelagte dypene av nordiske skoger under nattlige ravefester - og samtidig forventet å se henne opptre direkte i populære TV-programmer.
Da hennes siste album "Eras Agape Philia" ble utgitt i oktober 2022, ble det møtt med overveldende positive anmeldelser. Albumet ble Sara Parkmans gjennombrudd, ble tildelt en svensk Grammy og var på toppen av den største svenske avisen Dagens Nyheters albumliste i ikke mindre enn fem uker. 
Gjennom årene har Sara Parkman blitt tildelt flere priser, og i tillegg til albumsuksessen har hun hatt flere helt utsolgte turneer og har også vært programleder for TV-programmet Jill's Veranda i Nashville.

← Tilbake til program