Utstillingsåpning Bruksrommet: Lillian Vaule

Make your own uncool
Lillian Vaule
Vernissage: Torsdag 05. mars kl 19.00
Åpningstider utstilling: Fredag. 05. mars - 07. mars kl 12.00-16.00

'Make your own uncool' er en tittel som refererer til et brev kunstneren Sol Lewitt skrev til sin kjære kunstnervenn Eva Hesse. Budskapet i brevet kan kokes ned til: Slutt å plag deg selv med negative tanker, lær deg å si 'Fuck you' til verden av og til, dyrk ditt eget uttrykk og LAG kunst.

På Bruksrommet viser Lillian Vaule en serie landskapsmalerier malt med oljemaling. Motivene er hentet fra hennes eget nærområde, og tar utgangspunkt i noe hun har fotografert, tegnet eller sett rundt seg. Hun har ingen ultimat plan, men reagerer på det som skjer mens hun arbeider. Hun begynner med uttynnet maling og bygger motivet opp i flere lag, med tydelige penselstrøk jobber hun seg inn i overflaten. Hun jobber med flere malerier samtidig. Ofte kan forskjellige motiver mikses sammen, f.eks kan et portrett bli til et landskap. Landskapet er i fokus, men man kan skimte spor av ansiktet som en gang var der. På denne måten får landskapet en emosjonell dimensjon.

Billedkunstneren Lillian Vaule (f. 1974 i Stavanger) bor og arbeider på Ålgård. Hun har sin utdannelse fra Gray's School of Art i Skottland og Chelsea College of Arts i London. Etter endt utdannelse var hun i flere år bosatt i London, før hun flyttet tilbake til Norge i 2010. Vaule har tidligere deltatt på utstillinger i London og Amsterdam. Dette er hennes første utstilling i Norge.

Bruksrommet er et kunstnerstyrt visningssted initiert av kunstnere ved Tou Atelierhus som driftes i samarbeid med Tou.

← Tilbake til program