NY SESONG I BRUKSROMMET

Bruksrommet er et kunstnerstyrt visningssted initiert av kunstnere ved Atelierhuset. Prosjektet driftes i samarbeid med Tou og har 4 utstillinger i året.

Høstens første utstilling er ved kunstner Preben Holst. Han arbeider med tematikken mennesker og identitet, med fokus på unge menneskers liv. Utstillingen er sentrert rundt videoarbeidet med tittelen Blondey- a picture of youth, en collagefilm med korte filmklipp av gutter i ulike faser av tenårene. 

Preben Holst har sin BFA fra Kunstakademiet i Trondheim, og MFA fra Malmö Kunsthögskola. Som student mottok han Victor-stipendiet i forbindelse med utstillingen Nytt Nordisk Fotografi på Hasselblad-stiftelsen i Göteborg. I 2011 fikk han Sparebanken Pluss sin kunstnerpris i Kristiansand og hadde samtidig utstilling ved Sørlandets Kunstmuseum. I 2017 gav Holst ut sin første bok, Things that never happened, på forlaget Teknisk Industri. 

Holst har blant annet stilt ut på Trafo Kunsthall, Trondheim Kunstmuseum, Fotogalleriet, Akershus Kunstsenter, Hasselblad Centeret og Kunstnernes Hus. Nå kommer han til Stavanger og Bruksrommet på Tou. 

Blondey – a picture of youth
Preben Holst
Vernissage: Torsdag 12. september kl 19.00
Åpningstider utstilling: Fredag. 13 september – 15. september kl 12.00-16.00