NILSENS NORDSJØ ER LANGT MER ENN OLJE

“Outsidere som meg blir aldri nasjonale kjæledyr” sa John Olav Nilsen til Aftenposten i et intervju. Da er det godt at det finnes steder der han blir elsket for det stygg-vakre musikalske landskapet han skaper.

John Olav Nilsen (37) er godt bevandret langs gatene i Stavanger. Her har han tidligere spilt flere konserter med sin poetiske pop og sitt stilsikre utrykk. Først backet av Gjengen, de siste årene av Nordsjøen. Vindskeive gitarer møter synther når ny musikkhistorie skal skrives. I privat regi er han også en del av den britiske minifestivalen Eastender Weekender under konstellasjonen Vestkystforbindelsen som arrangeres på Tou.

Evige klassikere i norsk musikkhistorie er mange. Diamanter og kirsebær, Bensinbarn og Hull i himmelen er bare noen av de udødelige låtene John Olav kan skilte med. Nå er det en ny tid med albumet Det store i det små. Coveret har tydelige referanser til drabant-arkitektur og hjemstedet Loddefjord. Platen har blitt hyllet av musikkanmeldere landet over med låter som Glemt av gud og Den smale sti som bautaer i John Olavs musikkunivers.

Etter å ha spilt for stappfulle hus i de fleste store norske byer i fjor høst, er det nå duket for en ny konsertrunde med John Olav Nilsen & Nordsjøen. Lørdag 07. mars spiller de i Maskinhallen. Billetter finner du her!