MALTFABRIKKEN – VÅR SAMARBEIDSPARTNER I EBELTOFT

Tidligere i sommer åpnet en av våre europeiske samarbeidspartnere dørene for første gang, etter flere års planlegging og bygging. Midt i koronapandemien med alle restriksjoner som fulgte ble det ikke det åpningen på den måten som var planlagt. Nå er landegrensene myknet litt opp, og noen av oss i Tou admin var på et aldri så lite besøk ved det storslåtte bygget i Ebeltoft, 45 min kjøring fra Århus.

Bygget har i sammenligning med Tou stått mer eller mindre tomt i flere tiår, og det er lokale initiativ som har ført til en omfattende restaurering og utbygging. Bygget var en periode truet av riving, noen som hadde slettet flere generasjoner med historie fra et bygg som ble originalt oppført i 1861.

Maltfabrikken er et ikonisk stykke dansk industrihistorie, gjenoppstått som et gjestfritt og levende senter for kunst, kultur og kreative næringer. Bygget inneholder blant annet arbeidsfellesskap, bibliotek, spillesteder, mikrobryggeri, verksteder, ungdomshus, skatepark, spiseplasser og konferanselokaler. Flere av elementene rundt drift og bygg har de hentet inspirasjon fra oss på Tou.

Har du planer om å dra til Århus eller Ebeltoft i tiden fremover kan vi anbefale turen innom. Gjerne for en kald øl, fersklaget bakst, street food, konserter, utstillinger eller bare en vandring i ny og gammel historie.

Maltfabrikken finner du i hjertet av Ebeltoft, ragende ut mot havet. For mer informasjon les mer her: Maltfabrikkens hjemmeside.