HVA GLEDER DU DEG TIL: KRISTINA KETOLA BORE

Om Kristina:
Kristina Ketola Bore er kurator for utstillinger og formidling på Kunsthall Stavanger, og har nylig flyttet tilbake til byen etter 13 år i London og Oslo. Hun er også varamedlem i styret til Tou, og måtte langt tilbake i minnebanken når hun skulle hente frem sitt beste Tou-minne.

Hva gleder du deg mest til på Tou denne våren?
Denne våren gleder jeg meg blant annet til konseptet Skaus (Tidligere prosjektnavn Mellom veggene) som er utviklet av tre dyktige, unge samtidskunstnere i Stavanger: Markus Bråten, Håvard Sagen og Mari Kolbeinson. Konseptet vil dukke opp på Tou i flere intervaller denne våren.

Jeg gleder meg over å bo i en by der samtidskunstfeltet har skutt fart de siste årene, og der det er rom for å flytte tilbake og lage noe som kan ha anslag, også utover byens grenser. Stavanger har blitt en by å følge med på, både i den nasjonale og internasjonale kunstscenen.

29. mai tar Nymusikk over Loftet og Scene 2 med deres egenmekkede minifestival «Unconnected». Et slags tilsvar til den Oslo-baserte Only Connect-festivalen av Nymusikks sentrale avdeling, som er en obligatorisk lytteopplevelse for alle med en interesse for samtidsmusikk. Det blir spennende å se hva som kokes sammen her – mistanken er at de i sin avkobling faktisk tilbyr nye koblinger mellom ører og hode.

Også gleder jeg meg til Sløtface 14. februar. Stavanger-pønken ligger tett til hjertet mitt.

Hva er ditt beste Tou-minne? 
Nå har jeg ikke bodd i byen på noen år, og har på den måten gått glipp av det som sikkert har vært mange minnerike Tou-opplevelser. Jeg må nesten se tilbake til tidlig 2000-tall, og klubbkveldene på Tou. Det var enda rått og urørt i store deler av bygget, men for noen i slutten av tenåra som sulta etter mer spreke klubbopplevelser, så var det den første introen til klubbmusikken og nytenkende DJ-sett.

Ble du nyfiken på hva Kristina skal på i vår? Les mer her.