FEM SPØRSMÅL: TERJE TJØME MOSSIGE

Terje Tjøme Mossige kommer til årets Alt for barna med danseforestillingen KLADEISEN. Vi har stilt Terje fem spørsmål om hans kunstnerskap og hans forhold til Tou.

Navn: Terje Tjøme Mossige
Født: 06.06.61
Fra: Sandnes
Bosted: Oslo/Nesodden
Utdannet: Statens balletthøgskole

Hva jobber du med nå?
I skrivende stund jobber jeg som danser i Helsinki med en nysirkus forestilling med kompaniet Circo Aero. Vi har premiere 19. november 2019.

Hva er ditt forhold til Tou og Stavangerregionen?
Mitt første forhold til Tou var som øl. Etter Tou ble det det er i dag, så har jeg visst om stedet, men ikke vært innom før nå. Siden jeg er født og oppvokst i området (Sandnes) har jeg jo familiære forhold til Stavangerregionen. Jeg har et sterkt forhold til landskapet, spesielt jærlandskapet.

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å jobbe med scenekunst?
Det skjedde liksom av seg selv etter jeg var ferdig utdannet på Statens balletthøgskole. Da tok det ene scenekunstprosjektet det andre, og slik har det vært i over 30 år. Så er det jo et sted hvor jeg formulerer mine observasjoner. Det er et formidlingsbehov som ligger i bunn, så ble scenekunsten min arena.

Fortell om en en scenwkunstopplevelse som har betydd mye for deg?
Jeg kan si noe om min siste  kunstopplevelse. På museet KIASMA i Helsinki så jeg nylig den Islandske kunstneren Ragnar Kjartansson videoverk The Visitors. Dette verket tok meg bort fra det hverdagslige, det løftet meg liksom over skylaget og fikk meg til å se. Det var vakkert, intimt og jeg kjente at nå opplever jeg noe som er viktig, som betyr noe helt spesielt og som kommer til å være med meg i lang tid fremover. Som en ny, viktig venn.

Hva gjør at du fortsetter å jobbe med scenekunst?
Jeg har et iboende behov for å fysisk formulere mine refleksjoner/observasjoner. Dansen er mitt språk og har blitt min måte å si noe om den verden jeg omgis av. Scenekunst kan faktisk løfte oss og få oss til å endre på vedtatte sannheter, gi ny innsikt, ja få oss til å se sammenhenger vi ikke har sett før.

Terje Tjøme Mossiges danseforestilling KLADEISEN kan oppleves under Alt for Barna lørdag 9. november!