FEM SPØRSMÅL: TALE DOLVEN

Danser Tale Dolven har jobbet med store scenekunstnavn som Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas, Nature Theatre of Oklahoma og Fieldworks. Hun har en lang historie med Tou, og har de siste årene hatt flere arbeidsopphold og forestillinger her. I forrige uke kom hun hjem til Stavanger med sin samarbeidspartner Igor Shyshko for å arbeide med sin neste forestilling.

NAVN: Tale Dolven
FØDT: 09.11.1981
FRA: Stavanger
BOSTED: Brussel
UTDANNET: Statens Balletthøgskole (nå KHIO) i Oslo og PARTS i Brussel 

Hva jobber du med nå? 
Akkurat nå har jeg residens på Tou for å jobbe med et stykke i samarbeid med danser Igor Shyshko som har premiere på STUK (Leuven) i november. 

Hva er ditt forhold til Tou? 
Jeg viste den første soloen jeg lagde på Tou i 2005, da jeg nettopp var ferdig med studiene. Jeg var innom på et arbeidsopphold på 2010-tallet en gang. De siste årene har jeg hatt flere arbeidsopphold og forestillinger på Tou, både i samarbeid med Gabel Eiben og med Fieldworks. Jeg opplever Tou som et generøst sted å jobbe. 

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å jobbe med scenekunst? 
Jeg bestemte meg egentlig aldri for det, jeg bare fulgte mine interesser og så kunne det ikke blitt annerledes. 

Fortell om en scenekunstopplevelse som har betydd mye for deg? 
Rain av Anne Teresa De Keersmaeker til Music for 18 musicians av Steve Reich, begge to fantastiske kunstverk. Et av de første stykkene jeg så da jeg kom til Brussel i 2002 og jeg så det igjen i fjor etter å ha jobbet for Anne Teresa i 12 år. Det minnet meg på hvorfor jeg begynte å jobbe for henne, samtidig som stykket var like sterkt å se etter all erfaringen jeg har hatt med henne. 

Hva gjør at du fortsetter å jobbe med scenekunst? 
Det er jobben min, hobbyen min og livet mitt. Jeg elsker at jeg får fortsette å utvikle meg og oppleve nye perspektiv. Fra minimalistisk dans ved Rosas jobber jeg plutselig i ekspressivt teater med Nature Theatre of Oklahoma. Jeg fortsetter så lenge jobbene interesserer og engasjerer meg. 

Nysgjerrig på Tale og Igors kunstnerskap? Precarryus vises på RAS i Sandnes 29. januar 2020.