FEM SPØRSMÅL: SYNNE ELVE ENOKSEN

Danser Synne Elve Enoksen ble i 2016 uteksaminert fra UIS med BA i dans, og gikk videre på P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) i Brussel. Nå har hun en fot i Norge og en i Brussel som utøvende kunstner. I tiden fremover er hun i residens i Speilet på TOU!

NAVN: Synne Elve Enoksen
FØDT: 19.10.1993
FRA: Hommersåk
BOSTED: Brussel
UTDANNET: BA i Dans med PPU, Universitet i Stavanger. P.A.R.T.S. (Performing Art Research and Training Studios), Brussel. 

Hva jobber du med nå? 
Nå har jeg residens på Tou hvor jeg arbeider med et soloprosjekt. Prosjektet er ungt men jeg opplever nå at det har formet seg et relativt synlig terreng som jeg skal inn i. 

Hva er ditt forhold til Tou?  
Jeg er jo herfra og har derfor besøkt Tou mye gjennom årene. I anledning med forestillinger, konserter, fester og utstillinger. Det jeg liker aller mest med Tou er stedet i seg selv, alle disse rommene, noen mer gjemte enn andre. Man må liksom snu å vende på hele huset. Og selv om jeg har vært der en del, oppdager jeg fortsatt nye rom. 

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å jobbe med scenekunst? 
Det å ikke danse har liksom vært uaktuelt, og det er nok derfor jeg har kommet hit.

Fortell om en scenekunstopplevelse som har betydd mye for deg
I 2013 så jeg GRIND av Jefta van Dinther på RAS i Sandnes. Et verk som introduserte meg til andre måter å forstå rom på. For meg demonstrert GRIND hvordan scenekunst kan være et sted for det umulige, underlige og utenkelige. Jeg har siden den gang vær opptatt av hvordan bevegelse kan skape flyktige og fiktive rom. 

Hva gjør at du fortsetter å jobbe med scenekunst?
Scenekunsten har gitt meg mange sterke opplevelser som setter i gang refleksjon, leker med fantasien og berører. Ting jeg helst ikke vil være foruten. Også vil jeg fortsette med dansen, fordi den forsterker min måte å være i verden på, og fordi den gir et rom for det uhåndgripelige.