FEM SPØRSMÅL: PÅL ANGELSKÅR

Pål Angelskår er vokalist og låtskriver i gruppen Minor Majority. Pål har spilt hos oss flere ganger for fulle hus og nå kommer Minor Majority som duoformat til Loftet. Vi har stilt Pål fem spørsmål om hans musikalske virke og hans forhold til Tou.

NAVN: Pål
FØDT: 20.12.1973
FRA: Oslo
BOSTED: Oslo
UTDANNET: Cand Philol med hovedfag i idéhistorie fra Universitetet i Oslo

Hva jobber du med nå? 

Akkurat nå jobber jeg med sangtekster til det jeg håper blir en ny Minor Majority-plate, samtidig som jeg skriver sanger sammen med Christel Alsos til hennes kommende plate. Når jeg ikke jobber med musikk underviser jeg i Ex Phil på Bjørknes høyskole i Oslo. 

Hva er ditt forhold til Tou?

Jeg er veldig glad i Tou. Det er et veldig stilig, godt drevet kultursenter som for meg fremstår som temmelig unikt i norsk sammenheng. En liten flik av Berlin på vestlandet. Jeg har spilt i maskinhallen fire eller fem ganger og gleder meg til å teste ut Loftet for første gang.  

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å jobbe med musikk?

Jeg har spilt i band siden jeg gikk på ungdomskolen, så jeg har vel alltid hatt en ambisjon om å drive med musikk. At jeg skulle begynne å jobbe med det og leve av det er imidlertid tilfeldighetenes spill. Vi (Minor Majority) var på rett sted til rett tid på begynnelsen av 2000-tallet, traff tidsånden musikalsk og fikk tid til å bygge en karriere og katalog som gjør at vi fortsatt kan holde på. 

Fortell om en musikkopplevelse som har betydd mye for deg?

Da jeg så Bonnie Prince Billy (Will Oldham) og Elliott Smith med et par ukers mellomrom på den lille klubben So What i Oslo sent på nittitallet, så følte jeg at jeg overvar virkelige begivenheter. Det samme gjelder Gillian Welch sin konsert på Rockefeller for tre, fire år siden. Det er sånne inspirerte øyeblikk som gjør musikk til noe viktig igjen og det trengs med jevne mellomrom. 

Hva gjør at du fortsetter å jobbe med musikk?

Fordi det – når det funker – er det absolutt mest tilfredsstillende jeg kan tenke meg å holde på med. Spesielt live. De gangene kommunikasjonen mellom scene og sal virkelig sitter, kan konserter være en øyeblikkskunst som treffer hardere enn noen innspilt plate.  

Konserten med Minor Majority er onsdag 16. oktober på Loftet. Du kan lese mer her.