FEM SPØRSMÅL: MORTEN GJERSUM

Vi lyste ut stillingen som Musikkansvarlig i midten av november og det var mange svært kompetente og aktuelle personer som søkte på jobben. Etter flere runder med intervjuer skilte særlig en av kandidatene seg ut. Morten Gjersum har mange års erfaring som agent i musikkbransjen og inntrer i rollen som ny musikkansvarlig på Tou 01. mars!

NAVN: Morten Gjersum
FØDT: 01.08.1989
FRA: Bergen
BAKGRUNN: Bookingansvarlig for by:Larm, agent i Stageway og agent/daglig leder i Up Front Artists

Hva jobber du med nå?

Nå om dagen er det opplæring med eminente Espen Håland som jeg er så heldig å få ta over for her på
huset. Jeg prøver også å lære meg så mye som mulig om Tou og alle byggets kriker og kroker, samt å lære meg å kjenne Stavanger by.

Hva er ditt forhold til Tou?

Jeg har alltid hatt et godt forhold til Tou som arrangør og agent og har alltid satt pris på den
kvalitetsbevisste kurateringen og tankegangen som alle på huset har hatt. Jeg gleder meg veldig til å få lov til å bidra til å videreføre og utvikle et kvalitetsmessig meget solid musikkprogram!

Hva var det som gjorde at du begynte å jobbe i musikkbransjen, og da særlig med booking av artister?

Det var nok den første konserten jeg var med å gjennomføre som arrangør, det var ikke flere enn 7 stykker som kom for å se og høre, men da alle forlot lokalet hadde de et stort smil om munnen. Jeg skjønte vel da at det for meg var i overkant givende å få lov til å jobbe med noe en er så glad i og samtidig se at det kan glede så mange andre.

Hvilke plater hører du på for øyeblikket?

Platene som går på repeat hos meg om dagen er:
Dijon – Absolutely
Nija – Don´t Say I Didn´t Warn You
Baby Keem – The Melodic Blue

Kan du fortelle om en konsertopplevelse som har betydd mye for deg?

Det er veldig vanskelig å velge bare en konsertopplevelse, da jeg har hatt så ufattelig mange gode oppgjennom årene, men Action Bronson på Sawol i 2013 kommer jeg aldri til å glemme. Han tilbrakte mer tid ute i publikum enn på scenen og det ble rappet fra terrasse og oppå bord og hvor som helst andre steder enn scenen. Uten tvil en av de svetteste og mest intime konsertene jeg har vært på.