FEM SPØRSMÅL: JUSTE DRUSKINE

Tou har de siste årene vokst til å bli et hus med mange bestanddeler, og en av våre største utfordringer er å få formidlet virksomheten vår. Det er derfor med stor glede vi kan meddele at vi har ansatt Juste Druskine som kommunikasjonsansvarlig for Tou. Juste kommer rett fra «okka by» og vi ser frem til at hun skal dele av sine erfaringer for å videreutvikle Tou sin profil samt styrke aktiviteten vår til et stort publikum såvel som internt til alle våre samarbeidspartnere og leietakere.

NAVN: Juste Druskine
FØDT: 20.06.86
FRA: Kaunas
BOR: Egersund
UTDANNING: Master i kreative industrier

Hva jobber du med nå?

Jeg har nettopp begynt å jobbe på Tou, og jeg ser på stillingen min som å være en advokat for kunst og kultur. Dette er et felt som betyr mye for meg og som fortjener mer oppmerksomhet. Jeg har formell kompetanse innen kulturledelse og kreative industrier, praktisk erfaring innen kommunikasjonsarbeid og har lagt inn mye frivillig innsats i arrangementsplanlegging. Målet mitt er å være en god ambassadør for denne plassen og at flest mulig får oppleve det varierte kulturtilbudet her. 

Hva er ditt forhold til Tou?

For meg er Tou et godt eksempel på et innovativt og tverrfaglig kultursenter som er framtidsrettet og ambisiøst, men samtidig åpen, inkluderende og tilgjengelig. Tou har alle elementene som gjør det til en plass verdt å komme tilbake til om og om igjen. Jeg er fascinert over både historien, konseptet, folk og bygningen – det hele som gjør det til en unik plass som våger å tenke annerledes. 

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å jobbe med kommunikasjon av kunst og kultur? 

Jeg ble eksponert for visuell kunst tidlig i livet, senere engasjerte meg i arrangering av ulike type events, og til slutt bestemte meg for at det er retningen jeg vil gå videre. Jeg trives med kommunikasjonsoppgaver stort sett fordi jeg liker å være et mellomledd i ulike sammenhenger. Jeg er interessert i mange temaer og områder og et potensielt samspill mellom dem. Det handler om å bli kjent med flere dimensjoner samtidig og være nysgjerrig på hvordan de kan snakke sammen. 

Hvilken type kunst og kulturopplevelser setter du mest pris på?

Jeg setter alltid pris på god visuell kunst, som appellerer til meg estetisk, men også får meg til å reflektere og stille nye spørsmål. Endret perspektiv er målet med opplevelsen. Stille bilder ser ut til å miste sin kraft nå når vi har flere og flere teknologiske muligheter til å spille på – men samtidig så er det noe med måten vi kan betrakte dem på: bare med et stillbilde kan du gjøre det på dine egne premisser, så lenge du vil og fra den vinkelen du vil. 

Street art har jeg også alltid likt, rett og slett fordi det kan treffe deg hvor som helst og er så tilgjengelig som det går an. Det er en viss overraskelsesmoment som jeg synes er ren hverdagsmagi. 

Men når det er sagt, så nyter jeg både gode konserter, forestillinger og alt imellom og derfor er jeg superglad for å være her. 

Beskriv en typisk arbeidsdag for deg.

Jeg liker å jobbe strukturert, og derfor er det viktig å ha noen grunnleggende rutiner – som faste interne og eksterne møter og konkrete oppgaver. Men samtidig er det viktig å ha en viss grad av variasjon og få nye impulser, som holder motivasjonen oppe. I tillegg vil det alltid være en del utforskings- og planleggingsarbeid. En typisk arbeidsdag vil da inneholde en kombinasjon av disse elementene, i varierende intensitet og lengde, som gjør jobben så spennende. Også må jeg selvfølgelig ha det litt gøy!