FEM SPØRSMÅL: HILDE SELVIKVÅG

Det var egentlig fotballspiller hun skulle bli. Som 17-åring ville korsbåndet det annerledes, og musikken ble den nye retningen. I sitt vintageinspirerte studio i Tou Lyd driver Hilde Selvikvåg karrieren sin helt på egenhånd. Hun booker sine egne turneer og driver sitt eget plateselskap. Musikalske samarbeider hun med flere kollegaer på huset, blant annet Børge Fjordheim og Gulleiv Wee.

NAVN: Hilde Selvikvåg
FØDT: 14.07.91
FRA: Lye
BOR: Stavanger
UTDANNING: Adjunkt uten opprykk 

Hva jobber du med nå?
Jeg er for tiden aktuell med en ny låt. Den heter “Fryd” og slippes på frigjøringsdagen, den 8. mai. Ellers jobber jeg med materiale til mitt tredje album. Det spilles inn her på Tou hvor jeg har med meg Børge Fjordheim og Gulleiv Wee på laget!

Hva er ditt forhold til Tou ut over at du er leietaker på Tou Lyd?
Tou er rett og slett en fryd! Jeg bor et steinkast herfra, og er naturligvis mye her da jeg har studio på Tou Lyd. Fantastisk miljø å være enn del av. Ellers liker jeg generelt sett veldig godt å henge rundt her. Masse bra konserter, happenings, og god mat og drikke! Det blir spennende å følge den store utviklingen. 

Beskriv en typisk arbeidsuke for deg – og hva har endret seg etter at pandemien fikk sitt grep på samfunnet?

På grunn av koronakrisen ble det verken vårturné eller festivalsommer på meg, så fremover blir det mye tid i studio. Det går mye i låtskriving samt planlegging og koordinering av diverse prosjekter. Nå i det siste har jeg også fått tid til å lære meg litt ny programvare som Logic, Adobe Photoshop og Premiere Pro. Det kan komme godt med i tiden fremover. Jeg har også skiftet strenger på fars gitar, og har som mål om å utvikle gitarskillsa noe. Hvis jeg blir god nok skal jeg ta med meg gitaren på scenen! 

Hva var det som gjorde at du valgte å jobbe med musikk?
I oppveksten likte jeg veldig mye forskjellig. Jeg tok både pianotimer. sangtimer og spilte torader i Jærbelgen trekkspillklubb. Den største drømmen var nok likevel å bli fotballspiller, men da korsbåndet røk som 17 åring, var det en lege i Haugesund som rådet meg til å satse på noe annet. Så da fant jeg musikken, noe jeg er veldig takknemlig for. Gjennom den får jeg utløp for kreativiteten min og får uttrykke alle slags stemninger, tanker og følelser. 

Fortell gjerne om en musikkopplevelse som har betydd mye for deg
Det må være da vi skulle på bilferie til bestemor og bestefar i Hakadal som ligger på Østlandet. Jeg hadde nettopp fylt 6 år og hadde rigget meg til i baksetet med min nye, grønne Walkman som jeg hadde fått i bursdagspresang. Plutselig kom  “Det vakreste som fins” med Jahn Teigen på ørene mine. Det var mitt aller første møte med gåsehud, og jeg glemmer det aldri. 

Er du nysgjerrig på Hildes nye låt eller vil lese mer om hennes karriere? Sjekk ut HER!