FEM SPØRSMÅL: HARALD HARESTAD

Servicehodet Harald Harestad fra Tasta har jobbet på Tou i snart et tiår, og kjenner bygget som sin egen baklomme. Han har mye av sin identitet knyttet til Stavanger Øst og musikk, men har blitt «blown away» av scenekunstforestillinger opp til flere ganger!

NAVN: HARALD HARESTAD   
FØDT: 16.11.1988
FRA: STAVANGER 
UTDANNING: BACHELORGRAD/NESTEN LÆRER

Hva jobber du med nå?

Jobber som servicekoordinator (en tittel jeg fikk lage selv!) ved Tou. Min jobb går blant annet utpå å være et ansikt utad for besøkende, og en kontaktperson for husets leietakere hvis de trenger hjelp med noe. Det kan være et nøkkelkort som ikke funker, noen som trenger bærehjelp, ja, alt mulig egentlig. Harald at your service!

Jeg driver for tiden kafé på Øst ølbar mandager til og med fredager fra 09.00, hvor jeg står klar med et smil, fersk kaffe og et digg utvalg boller. Her er det bare å komme innom.

Ellers driver jeg mye med musikk. Nå for tiden gjennom bandet Kåte Klør, samtidig driver jeg også en liten podcast som heter «Load In» der jeg intervjuer musikere, produsenter, bookere etc i og rundt Stavangers musikkmiljø. Sjekk ut begge på Spotify! 

Beskriv en typisk arbeidsuke for deg – og hva har endret seg etter at pandemien fikk sitt grep på samfunnet?

Før pandemien så hadde var arbeidsukene mine alltid ekstremt varierte. Det kunne være en uke med mye planlegging og papirarbeid, hvor neste uke kunne jeg stå nede på den nye vinbaren til T-Time og male, sparkle, bære, rydde, hjelpe til med byggingen. Stor variasjon både i tempo og mengde, noe som passet meg helt perfekt! 

Når nedstengningen var et faktum så ble jeg 100% permittert, før jeg fikk komme tilbake nå i sommer i 50%. Kaféen skulle egentlig være inne i Vinbaren ved vinyltrykkeriet T-Time, hvor den skulle fungere som et møtepunkt, og en slags resepsjon hvor man skulle komme til Tou for spørsmål. Tou er som et stort palass, og det er ikke alltid like lett å finne frem her eller vite hvor man skal møte opp. Det er gøy å guide!

Hva er ditt forhold til Tou?

Tou for meg har i snart ti år vært en fantastisk arbeidsplass, et andre hjem, en plass hvor jeg både som musiker og menneske kan utvikle og utfolde meg. Høres kanskje litt klissent ut, men jeg føler jeg lærer noe nytt hver eneste uke jeg jobber her.

Det finnes utrolig mange kule plasser her i byen som Folken blant annet, men det er allikevel noe helt unikt når du svinger inn på plassen forbi Fortou og Øst og står ansikt til ansikt med et svært slott med utallige rom som byr på alltid fra små konserter til bryllup, store internasjonale festivaler, atelier og ja, et vinyltrykkeri! For meg som musiker i et lokalt rockeband er det faktisk helt sykt at det finnes og at jeg får være her, hver dag! 

Du vet liksom aldri hvem du møter i løpet av en dag. Du kan stå i kø for å komme inn på en konsert eller en forestilling av et eller annet slag og du slår av en prat med noen foran deg i køen. Du aner ikke om de er blant Norges beste musikere, kokker, kunstnere, trykkere, arkitekter, filmskapere eller elektrikere som bor i området. Finnes ikke noe bedre! 

Har du et råtips på hva folk bør oppleve i Stavanger Øst?

Har man en fridag og det for en gang skyld er sol og noenlunde varmt, så er det kjekkeste å ta seg en tur innom Fortou for en kjapp bahn-mi. Ta den med ned til Sjøparken rett ved sjøen og oppnå maks hvilepuls. Så kan man svinge innom Øst ølbar for en hyggelig kveld med kundeservice i øverste klasse, kanskje ta middagen ved TAKO Taqueria som lager noen helt syke tacos.

Tou har alltid et eller annet spennende som foregår. Beste tipset er å ikke planlegge for mye, bare ta turen ut og prøv noe nytt! Se et band eller en artist du aldri hørt om, se en utstilling eller en scenekunst-performance. Livet er kort og som vi nå har lært, veldig uforutsigbart, så ta en sjans! Eneste du må gjøre er å komme deg ut hit, så fikser Stavanger Øst bokstavelig talt resten. 

Fortell gjerne om en kunstopplevelse som har betydd mye for deg

For meg så er det klart konsertene står ekstra høyt, og det er alltid utrolig kult å se de lokale bandene prøve seg på Maskinhallen, både den gamle og den nye versjonen vi har i dag. Sløtface, Dangerface, Hold Fast, Valp har alle levert sykt gode opplevelser her. Fikk jobbe på den første konserten Emilie Nicolas hadde her, det sier seg nesten selv at det var top notch.

Fay Wildhagen også, damn! Sugar Hill Gang, Kvelertak, Lars Vaular, Stein Torleif Bjella er også oppe der. Den legendariske Purified In Blood konserten for mange år siden. Den var vill! 

Vi hadde noe for en del år siden som het Scenekunstløypa som jeg fikk gå på. Jeg kunne ingenting om scenekunst og fikk oppleve en hel kveld med forskjellige typer performance i nesten hele bygget; Maskinhallen, Scene 1, gamle Kaféen i 3 etg, Scene 2, Vinduet, i trappen, ja, over alt! Alle gjorde inntrykk og åpnet øyene mine opp for en helt ny verden av hva som kunne skje på en scene. 

Har også stått i baren på en strupesang-festival. Jepp, du leste riktig. Usikker på om det faktisk var strupesang, så håper jeg ikke fornærmer noen, men kult var det uansett!