FEM SPØRSMÅL: EMILIE EIE

Energiske Emilie Eie jobber aktivt både på og bak scenen, og gir mye av seg selv med begge føttene plantet i musikken. Denne helgen spiller hun på Tou og andre scener i byen under årets Musikkfest.

NAVN: Emilie Eie
FØDT: 01.07.1994
FRA: Stavanger
BOSTED: Stavanger
UTDANNET: Bachelor i utøvende jazz/improvisasjonsmusikk ved Fakultet for Utøvende Kunst, UiS

Hva jobber du med nå?

Utenom å studere PPU og videreutdanning ved UiS, jobber jeg aktivt innen kulturlivet i byen, mest på scenen, men også bak. Den siste tiden innen booking for Musikkfest, samtidig som jeg jobber med å utvikle en egen stuekonsertserie. Jeg skriver og framfører musikk i flere aktive prosjekt, deriblant Sincerely, Frank, VALP og VOK ENS, hvorav de to sistnevnte spiller på Musikkfest i Stavanger 1. juni!

Hva er ditt forhold til Tou?

Jeg har opptrådd flere ganger på Tou de siste årene med flere forskjellige band, tillegg til at jeg høsten 2018 fikk jobb der i baren.

Miljøet på Tou er utrolig inkluderende og man treffer mange interessante sjeler der, både blant de faste på huset og de er innom i kortere perioder.

Hva var det som gjorde at du bestemte deg å jobbe med musikk?

Det har nok alltid vært klart for meg at jeg kom til å jobbe med noe kreativt. Med årene har jeg oppdaget at jeg har blitt mye åpnere for flere former for musikk, og det er vel fort det som gjør det så appellerende for meg.

Man blir aldri helt ferdig med det og det vil alltid komme nye tolkninger og måter å gjøre det på. Det skaper en uforutsigbar og spennende hverdag.

Fortell om en musikalsk opplevelse som har betydd mye for deg.

Det er veldig vanskelig å trekke fram bare én, men blant de som stikker seg ut finner man definitivt Leonard Cohen i Spektrum. Jeg rakk akkurat å få sett ham live, bare noen år før han døde. Det er noe helt spesielt å se mennesker som har så mange tiår, og mesteparten av livet sitt, dedikert så lidenskapelig til musikken sin.

Konserten varte forøvrig nærmere tre timer. Drøyt å ikke bare ha så vanvittig mye materiale å ta av, men i tillegg naile det i en alder av nesten 80!

Hva gjør at du fortsetter å jobbe med musikk?

Jeg lærer utrolig mye om meg selv gjennom musikken. Det er blitt et sted jeg kan uttrykke meg selv på helt på mine egne premisser og har på mange måter blitt terapi for meg.

Jeg blir heller aldri lei av å se andres versjoner av hva de selv ser på som musikk, og det er med på å inspirere meg til å skape enda mer. Det er ubeskrivelig deilig å ha et frirom hvor man lager sine egne regler og ingen kan bestemme at det du gjør  er feil.