DAYS OF AUGUST – I STARTEN AV JUNI

Denne uken er det indiefolk-bandet Days Of August som skal innta Maskinhallen i ny oppsetning. Trioen består av Frank Christian Brambo, Espen Alsvik og Mathias Helvig, og startet opp i et hjemmestudio på Jørpeland. Bandet har skapt en unikt sound med et drømmende lydbilde og har oppnådd mye på kort tid med over 1 million avspillinger på Spotify og produsert hele fire album. 

Bandet som ikke har gjort noen live-spillinger eller streams siden mars. Tiden har de brukt til å skrive ny musikk, jobbe i studio og fått et bredere lydbilde enn tidligere.

Publikum som kommer for å høre oss i Maskinhallen på fredag kan forvente både ny musikk, men også større lydbilde, flere medlemmer på scenen og mer detaljer enn våre tidligere konserter. Vi føler selv at dette er noen steg opp!

Musikalsk er det dratt mange paralleller til andre band og artister med Days Of August sitt lydbilde. Sufjan Stevens og Bon Iver er blant flere knagger bandet har fått av både publikum og anmeldere. Selv har de sine favoritter de ikke skjems for å bli sammenlignet med.

Det er noe vanskelig å si nøyaktig hvem vi er inspirert av. Frank er låtskriver og har vokst opp med musikk som Simon and Garfunkel og Bob Dylan. Espen og Mathias er preget av en helt annen type musikk. Det er her at de musikalske referansene våre smelter sammen. Dette gjør at vi selv føler sounden vår er litt annerledes enn mye annet i samme stil. Våre største felles referanser og artister vi liker er nok i retningen Bon Iver, S.Carey og Novo Amor.

Artister og band har alle ulike veier i prosess og skapelse. Med Days Of August er det inget unntak, der ting bare fant sin vei. Kjennskap, vennskap og tilfeldigheter ble den største naturlighet når bandet formet seg.

Bandet startet med Frank som hadde skrevet noen låter (After Twelve EP’en) og ønsket å spille disse inn i studio. Da kontaktet han Espen som på den tiden hadde et hjemmestudio på Jørpeland. Her spilte de sammen inn de fire sangene som skulle bli den første Days EP’en. Da de var midt i innspillingen innså vi at en trommis var nødvendig, og derav tok Espen kontakt med Mathias som var en god kamerat fra musikklinja på Vågen VGS. Sammen ble vi veldig samkjørte og klikket godt. Herfra og ut ble det bare naturlig at vi var et band.

På spørsmål om hvor bandets navn ble til kommer svaret hurtig:

Vår musikk er veldig preget av natur og stemninger. Følelsen av fargerik sensommer og høst kan prege både musikk og tekst. Days Of August kan på en måte ses på som den «stemningen» som beskriver musikken sin opprinnelse.

Lysten på å høre bandet fredag 05. juni i Maskinhallen? Billetter til konserten finner du her.