BRUKSROMMET VÅREN 2020

Bruksrommet er et kunstnerstyrt visningssted initiert av kunstnere ved Atelierhuset. Prosjektet driftes i samarbeid med Tou og har fire utstillinger i året. Sesongens første to utstillinger er ved Lillian Vaule og Yvonne Buskie.

Make your own uncool
Lillian Vaule

Vernissage: Torsdag 05. mars kl 19.00
Åpningstider utstilling: Fredag. 06. mars – 08. mars kl 12.00-16.00

Vårens første utstilling er ved den lokale billedkunstneren Lillian Vaule (f. 1974 i Stavanger) som bor og arbeider på Ålgård. Hun viser en serie oljemalerier der motivene er hentet fra hennes eget nærområde.

Lillian har ingen ultimat plan, men reagerer på det som skjer mens hun arbeider. Hun begynner med uttynnet maling og bygger motivet opp i flere lag, med tydelige penselstrøk jobber hun seg inn i overflaten. Hun jobber med flere malerier samtidig.

Decay into stone
Yvonne Buskie

Vernissage: Torsdag 23. april kl 19.00
Åpningstider utstilling: Fredag 24 april- søndag 26. april kl 12.00-16.00

Yvonne Buskie (f.1967 i Glasgow, Skotland) er en billedkunstner bosatt i East Lothian, Skottland og utdannet ved Edinburgh College of Art. Hun jobber med tegning, performance og installasjon.

I utstillingen Decay into Stone utforsker Buskie hvordan ulike uttrykk som dans, lyd, bevegelse og objekter gitt av en og mottatt av neste smelter sammen, forvandles og fortsetter å flyte og vokse. Kroppen fungerer som en materiell overflate – et lerret, en form – hvor ny «hud» blir skapt med maling, stoff, gips, papir.

Vil du se tidligere utstillinger i Bruksrommet ligger arkivet her.

Foto: Oddbjørn Aarstad // Utstilling: Mads Andreas Andreassen