AVGANGSUTSTILLING MED KUNSTSKOLEN: HVER HALL ER EN BOBLE

Fredag 29. mai åpner Kunstskolen sin årlige avgangsutstilling i Ølhallene på Tou. Utstillingen har fått navnet “Tåkelys”. Ølhallene har det siste halve året vært gjennom en omfattende oppussing, men har nå tatt en pause for å huse de 19 studentene som nå avslutter sin utdannelse ved skolen.

Kurator og veileder Hans Edward Hammonds syntes det har vært en spesiell opplading til årets utstilling, med undervisning og veiledning med studentene via Zoom. Samtidig har det vært en ny måte å tenke på opp mot det å plassere kunsten i rommet.

Årets opplading har vært ganske unik for elever og lærere. Vi har møtt studentene via digitale plattformer, både i forhold til det å veilede, men også for å se fremover mot utstillingen og hvordan kunsten skal romme det nye utrykket i Ølhallene. Med restriksjonene vi selv har innført, kan ikke studentene gå inn i hverandres ølhall, hver hall blir som en boble.

Ølhallene har fått ny ventilasjon, lys, gulvvarme og nytt teknisk utstyr i forhold til brannsikkerhet. Mye er på plass, men en del gjenstår fremdeles. Det bekymrer ikke kuratoren.

Uttrykket her inne er nytt, men jeg syntes både Tou og kommunen har vært flinke til å bevare det unike uttrykket som kjennetegner Ølhallene. Det er bare mer profesjonelt og gir en større helhetsfølelse. Kjempeløft på alle mulige måter. Hallene føles mer profesjonelle nå enn tidligere, uten at de har mistet den magiske kraften som bor der inne. Jeg er stolt over at KIR er de første som får ta de i bruk!

Om selve utstillingen og tematikken “Tåkelys” sier Hans Edward:

Jeg har følgt med på avgangsutstillingen lenge. Det har altid vært spennende å se hvilke utrykkformer og ideer som opptar kunststudentene fra år til år. I år tror jeg utstillingen blir ekstra spesiel, ølhallene er nye og kunsten som er blitt skapt har blitt produsert i de spesielle omstendighetene verden er i nå. Tåkelys er en utstilling som blant annet tar opp tema som peronlige fortellinger, landskap, indre liv, spennet mellom menneske og miljø. Man vil også finne kunst som poetisk løfter opp den materiale verden vi lever i, i dag.

Utstillingen åpnes 29. mai, og er åpent for publikum fra 01. juni. Utstillingen avsluttes med en finissage 15. juni, markert med tale og forfriskninger.

Utstillingen åpnes 29. mai
30. mai til 1. juni åpent 12-16.00
Hverdager 4. -15. juni 13 – 16.00
Helgedager 12 – 16.00

Hovedbilde i artikkelen viser kunstverket “Pust” av avgangselev Hilde W. M. Aa. Gulbrandsen.

Avgangsstudentene er:

Morten Abel
Benedikte Bergevik
Sebastian Cowin
Synnøve Fatland
Hege Flåte

Nadine Frøytlog
Ingvild Gramstad
Hilde W. M. Aa. Gulbrandsen
Alfredo Ao Hansen
Sara Rodrigues de Miranda

Kai Nguyen
Christine Bølviken Norås
Johanne Nymoen
Kirstin Røttingen
Emre Sjursen

Mina Smelvær Solhaug
Susanne Staabystrand
Ya Jing Wong
Monrad Øksnevad