ALLE GODE TING ER (BYGGETRINN) TRE

Tou har gjennom de siste 6 årene vært gjennom flere omfattende byggeprosesser med både oppføring av nybygg og renovering av eksisterende bygningsmasse.

I disse byggeprosjektene har blant annet kunstnerfelleskapet Tou Atelierhuset kommet på plass og huser over 30 billedkunstnere og kunsthåndverkere. Fellesverkstedet Tou Trykk har flyttet opp fra Nytorget og etablert seg som et av de mest unike grafiske verkstedene i Europa.

Prøvesalen Speilet i samme bygg har blitt et sentralt møtepunkt for regionens dansere og huser samtidig flere regionale, nasjonale og internasjonale utøvere i residenser. Vår største musikkscene Maskinhallen gjenåpnet i slutten av 2018 etter en betydelig oppgradering av den tekniske fasiliteringen og utvidelse av publikumskapasitet.

Vi er nå inne i det som heter byggetrinn tre. Denne byggeprosessen har mange prosjekter som går parallellt, eller som overlapper hverandre. Her er en liten oppsummering av hva som skal skje:

ØLHALLENE
I Ølhallene legges det nytt gulv med fjernvarme, ny ventilasjon og bedre infrastruktur på strøm og lys. Dette gjør at området kan brukes gjennom hele året. Alt arbeidet skal være ferdigstilt i løpet av april.

SCENE 1
Scene 1, Scene 2 og bar finner du i det vi definerer som hovedhuset. Dette arbeidet er kommet godt i gang allerede. Her skal veggen mellom Scene 1 og Vinduet fjernes. Nytt gulv, ventilasjon og strøm er med på å løfte den kunstneriske fasiliteringen betydelig. Alt arbeidet skal være ferdigstilt til juli 2020. 

LOFTET
På Loftet i 3. etg utbedres inngangspartiet med foajé og bedre toalettfasiliteter som flyttes ut fra selve Loftet der de står i dag. Gulvet skal etterisoleres, ny ventilasjon kommer på plass og baren flyttes til til andre siden av lokalet. Arbeidet starter i august og er ferdigstilt i slutten av oktober. 

UTENOMHUSPLAN
Arkitektene er i gang med planlegging av nytt uteområde med grøntareal, park og sitteplasser. Dette arbeidet starter i oktober 2020 og ferdigstilles i april/mai 2021.

FASADE
Hele fasaden skal pusses, sparkles og males i den ikoniske rødfargen Tou er kjent for. Dette arbeidet er med på å gi bygget et helhetlig eksteriør, og pågår parallelt under hele byggeprosjektet. Tou vil derfor være preget av stilaser hele året. Ferdigstillingen her vil være vår/sommer 2020.

Er du nysgjerrig på hva som foregår hos oss i det daglige? Følg oss på FB og Insta for løpende info.

T-TIME
I disse dager åpner vi produksjonen ved T-Time Vinyl Plant, den første industri-linja på huset siden 70-tallet. T-Time er en bedrift vi har startet sammen med gode samarbeidspartnere som kan vinyl og trykkeri. T-Time vil være et godt supplement til musikkdelen av Tou. 

VINBAREN
Samlokalisert med T-Time åpner vi også en ny vinbar med egen sommelier. Baren skal skal ha funksjon på dagtid som resepsjon for våre leietakere, publikum og turister som kan ha spørsmål.

LYTTEROM
Vi åpner også et eget lytterom vegg i vegg med T-Time, der vi har et godt samarbeid med Norsk lydinstitutt og Elektrokompaniet. Rommet vil være mulig å leie på daglig basis hvis man ønsker lytteopplevelser  av høy kvalitet, eller som rent event-sted.

MAT
I løpet av høsten åpner Fortou ny restaurant i det gamle SI-bygget, der vil det også opprettes en helt ny take-away filial.

Er du nysgjerrig på hva som foregår hos oss i det daglige? Følg oss på FB og Insta for løpende info!