STUMFILM av Wilmann / Stensrud / Nilsson / Kise 

Om sorg over å miste, og sorg over en verden som faller fra hverandre

STUMFILM er en forestilling eller en fantasi. En drøm om det som kanskje var og det som kanskje kunne bli. Et sted der sorga over å miste vokser sammen med sorga over en verden som faller fra hverandre.

STUMFILM er et basketak mellom en billedmetta tekstkropp og en kjempende skuespillerkropp. Ine Marie Wilmann påkaller, bønnfaller, slåss og blir slått til jorda, når hun tar oss med på en reise gjennom et støyende flimmer av minner og inntrykk - som å zappe gjennom tv-kanaler. I klem mellom nostalgi og utopi, flykter hun inn i fremmede kropper og bilder for å slippe unna det paralyserte bildet av seg sjøl. Det vakre og det monstrøse vokser sammen, når hun fortærer det hun lengter etter og det hun frykter mest med like stor glupskhet. Og tygger i stykker forskjellen.

 

STUMFILM er en forestilling om mennesketap og verdenstap, der vi drar oss tilbake til det innerste rommet bare for å oppdage at verden blør inn overalt.

Kreditter:

Dramatiker: Sara Li Stensrud
Regissør: Rebekka Nilsson
Medskapende skuespiller: Ine Marie Wilmann
Scenograf og kostymedesigner: Silje Kise
Komponist og lyddesigner: Matthías Sigurðsson
Lysdesigner: Randiane Sandboe
Lystekniker turné: Ole Stamnes
Koreografisk konsulent: Ida Wigdel
Signaturbilder: Silje Kise (design/skulptering), Markus Li Stensrud (foto) Produsent: Kristin Skiftun
Prosjektledere: Ine Marie Wilmann, Sara Li Stensrud, Rebekka Nilsson, Silje Kise

Co-produksjon: TOU Scene, Høstscena, Vega Scene, Teaterfestivalen i Fjaler, Cornerstone

Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Bergen dramatikkfestival, Bergen kommune, Dramatikkens hus, Fond for utøvende kunstnere, Bergesenstiftelsen, Oslo kommune

← Tilbake til program