Kissa Tou

Er du klar for en helt unik lytterserie? Sammen med nyMusikk Stavanger, T-Time Vinylplant og Resepsjonen presenterer vi serien «Kissa Tou» i Lytterommet med insiprasjon fra Japan. Dette er sosial lytting hvor god lyd og enestående musikk skaper analoge pusterom - i en ellers hektisk og hyperdigital hverdag.


Litt bakgrunn:
Inspirert av de japanske lyttecafeene - kissa eller kissaten - tilbyr Tou nå muligheten til å dykke dypt inn vinylens vidunderlige verden. Filosofien bak kissaten-type lytting er basert på en kuratert plateutvelgelse, lydanlegg av ypperste klasse og et immersert publikum uten prat eller forstyrrende lyder.

Bli med inn i kissatens verden og kjenn pulsen senke seg. Dukk opp i god tid, platespillingen starter presis. Jan Morten Iversen er kveldens platemester, og han vil gi en innledning til musikken vi skal høre.


Kissa lyttedogme:

-Bestill drikke i baren

-Tre inn i lytterommet

-Kveldens kuratering blir presentert

-Første side med lytting ca. 20 min

-Kort drikkepause

-Andre side med lytting ca. 20 min


Platen som skal lyttes til:

Yosuke Yamashita Trio - Montreux Afterglow (Frasco, 1976)

 

Pianisten Yosuke Yamashita regnes som en av de viktigste avantgardistene innen japansk jazz, og med sin trio - som inkluderte Akira Sakata på altsax og Shohta Koyama på trommer - bidrog han til å sette japansk jazz på kartet gjennom en serie europeiske turnéer utover 70-tallet. Denne platen er et opptak fra en av de turene, live fra Montreux Jazz Festival, 9. juli, 1976. Hardtslående, kompromissløs og energisk japansk frijazz på sitt beste.


 

Petter Frost Fadnes er kveldens platemester, og han vil gi en innledning til musikken vi skal høre.


Velkommen skal du være!

← Tilbake til program