Fulu Miziki

Ordene Fulu Miziki kan oversettes som "musikk fra søppel". Det er i grunnen en ganske presis beskrivelse av dette fjetrende kaotiske øko-bevisste, afro-futuristiske punk-kollektivet. De er tidsreisende, kunstnere fra en fremtid der menneskeslekten atter en gang har forsonet seg med moder jord og med seg selv. Siden 2020 har Fulu Miziki tatt Europa med storm. De har spilt på en rekke konsertscener, festivaler og holdt workshops med ungdommen.

Det tverrfaglige kunstnerkollektivet er basert i den kongolesiske hovedstaden Kinshasa. I flere år nå har medlemmene brukt mye tid på å konseptualisere et orkester laget av gjenstander funnet i søpla, en besetning og instrumentpark som er i endring, alltid på jakt etter nye lyder.

Å lage sine egne instrumenter, kostymer og masker er avgjørende for tilnærmingen av Fulu Mizikis musikalske kjerneideologi. Lydbildet deres er skapt for å få fram et pan-afrikansk budskap som handler om kunstnerisk frigjøring, fred og et alvorlig blikk på den økologiske situasjonen i Den demokratiske republikken Kongo og hele verden. Det er håp i hengende snøre - for Fulu Miziki kan alt gjenopprettes og atter bli fortryllet.

← Tilbake til program