Moyka

Popheksa Moyka kommer endelig til Stavanger!

Moyka har lenge vært en popsensasjon av en ny generasjon alternativ pop i Norge. Siden EP-ene «Circles» (2019) og «Spaces» (2020) har vi fulgt Moyka på hennes reise som artist, låtskriver og produsent, uten noen gang å gå på akkord med seg. Hun har bygget opp en katalog med tydelig identitet og tiltrukket seg oppmerksomhet fra internasjonale tungvektere som Billboard, Notion og The Line of Best Fit.

20. oktober slipper Moyka sitt andre studioalbum, Movies, Cars & Heartbreak. Albumet er, fra begynnelse til slutt, lyden av Moyka som fullstendig eier alle aspekter av skapelsen. Alltid den som omfavner den triste bangeren, er albumet toppen av denne ideen. Platen åpner med den filmiske introen "Action" og avsluttes på den vakre outroen "The End", men treffer deg i mellomtiden med utallige beats og melodier, de som dunker sammen med hjerterytmen på dansegulvet eller de som får deg til å lene deg inn i skulderen til en kjær i et flyktig, fredelig øyeblikk. Inspirert av Charlie XCX, Lorde og Robyn, pluss Grimes og Pink Pantheress, lener Moyka seg inn på kreativiteten sin mens hun lager de beste poplåtene i karrieren så langt.

Opprinnelig kommer Moyka fra Hallingdal, men har de siste årene vært bosatt i Bergen. Her har hun eksperimentert med et lydbilde av elektronisk pop, inspirert av store følelser og kontraster. Hennes vakre, melankolske tekster er vevet inn i et lydbilde som balanserer på grensen mellom det organiske og det elektroniske universet. Og i sentrum av det hele står Moykas klare og sterke vokal. På scenen er Moyka en stemningsfull opplevelse. Med tung bass og nordiske synther tar hun deg med på en energisk reise som får deg til å glemme verden rundt deg. Igjen og igjen har hun overbevist publikum og arrangører, så vel som anmeldere, om at hun er den nye generasjonen av popsensasjoner fra Norge.

Popjustice kåret henne til en av de beste popstjernene som opererer i verden i dag og kalte henne EP Spaces et mesterverk, og Billboard har to ganger anbefalt Moyka i sine ukentlige høydepunkter. Hun begynte å spille på flere showcases, inkludert by:Larm og Trondheim Calling (NO), The Great Escape First Fifty og JaJaJa (UK), Eurosonic (NL), Linecheck (IT) og Reeperbahn (GER). Det første året spilte hun Norges største festival, Øyafestivalen, en spillejobb som fikk strålende kritikker fra norsk presse. Samme år spilte hun support for Sigrid, en turné som endte med en utsolgt 3Arena i Dublin. Hun ble nominert til Anchor Award på Reeperbahn Festival 2019, og deretter valgt som Amazon Musics Weekly One. Senere kåret de Moyka One To Watch 2022 i samarbeid med Notion Magazine.

Moyka på Spotify

← Tilbake til program