Kristi Brud

Kristi brud har på kort tid befestet seg som et av de mest spennende bandene i Norge. Etter en velsignet festivalturné i 2023 med gode mottagelser, har de brukt sensommeren på å ferdigstille sitt debutalbum - signert mørke synter, dommedagstrommer og en klagemur av gitarer som vil gi bandet evig liv.


Kristi Brud steg opp av asken fra det sagnomsuste bandet Hjerteslag som en åpenbaring av superfengende gitarrock, og består av fire originalmedlemmer av bandet + Robert Jønnum og Per Elling Kobberstad. Debutsingelen Spiller Ingen Rolle fikk storslått mottakelse og beskrives som et drivende mesterverk med fengende pop-melodier og allsang-tendenser, kledd i et slør av bittert mørke. Teksten er nådeløs og ærlig, og hinter om et oppgjør eller et punktum - og veien videre.


Kristi Bruds debutalbum slippes høsten 2023 på Sheep Chase Records.


Anmeldelser av debutsingelen Spiller Ingen Rolle:

"Mørke gitarharmoniar, eit arrangement som berre veks og veks, og ei monumental avslutning med eit refreng som burde bli ein allsangfavoritt"

- NRK P3,

"(…) rå energi og som oser av bitterhet. (…) så effektivt ordlagt, og orkestrert, i sin tragikomiske tonalitet: Et spor du både kan danse og tute til - en trøst og en oppkvikker. Et befriende hjertesukk fra et gammelt Hjerteslag."

- TBA, om debutsingelen Spiller Ingen Rolle

"Er dette årets beste låt?"

- GAFFA, om debutsingelen Spiller Ingen Rolle

"Her får både tyngden og dynamikken som følger av bandets tre gitarer, utfolde seg, holdt sammen av et nokså anstendig refreng. Det er dog gitarharmoniene og de enkle, sylfrekke tekstene som er beholdningen her."

- Bergens Tidende, om debutsingelen Spiller Ingen Rolle

← Tilbake til program