Insimul og nyMusikk Stavanger presenterer moderne søndag #6 - Brütalisme!

Insimul urfremfører Jakob Glans symfoni 1! Verket inneholder bingo, lekehelikoptersolo og heftig musikk for femtenmannsorkester! Denne konserten er et samarbeidsprosjekt med nyMusikk Stavanger og er den sjette i rekken av vår konsertserie Moderne søndag.


Jakob Glans er en ung, norsk komponist som beskriver musikken sin som brutalistisk. Han bruker enkle, men effektiske komposisjonsteknikker for å få det uttrykket han ønsker.


Insimul er en sinfonietta med base i Stavanger og består av 17 musikere med følgende instrumenter; 2 fioliner, bratsj, cello, bass, fløyte, klarinett, obo, fagott, trompet, horn, trombone, tuba, piano og slagverk. Insimul har som mål å tilby moderne musikk som utfordrer lytteren, gjerne i form av bestillingsverk fra noen av de mange spennende nye skandinaviske komponistene. Vi spiller også konserter med "moderne klassikere" skrevet av noen av de store komponistene fra de siste 140 årene. Det er også viktig for oss å tilby et rimelig konsertalternativ til barn og unge i regionen, noe vi gjør ved hjelp av spennende årlige barne- og familiekonserter.


Vi består av musikere med erfaring fra ensembler som blant annet Stavanger symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester, Mariinskyteateret samt flere av forsvarskorpsene.

Vår faste dirigent er Rune Furøy Johansen som er den første med en master i dirigering fra Universitetet i Stavanger.


Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Stavanger kommune.


Mer om Insimul


← Tilbake til program