Yellow Sessions

Yellow Sessions Stavanger er en konsert- og innspillingsserie skapt av Eduardo Scaramuzza og Anna Klungre. Over to dager vil vi få høre musikere fra ulike musikalske bakgrunner, i et litt annet format enn vi er vant til. Ideen bak Yellow Sessions er å showcase originalmusikk, både på scenen og i videoformat. Alle konsertene blir spilt inn og filmet, i de koselige omgivelsene på Loftet. Bli med for en unik publikumsopplevelse!

Torsdag 09.02:
- Nothing Personal
Nothing Personal er et kollasjprosjekt bestående av Dorothea Økland, Thea Emilie Wang og Solveig Wang. Bandet omfavner eksperimentelle poplåter, frie improvisasjonsstrekk og fieldrecordings, og musikken kan beskrives som eksperimentell pop med elementer fra jazz, R&B og elektroakustisk musikk. Nothing Personal mikser ukonvensjonelle elementer og serverer lytterne en live lydkollasj som blir til i nuet. Tilnærmingen til musikken er som i en forskerlab, der de tre alkymistene undersøker lyder, låter og effekter.

- John Derek Bishop + Vok Ens
John Derek Bishop er en norsk-amerikansk elektronisk musiker og produsent fra Stavanger. Han har gitt ut fire album på Jazzland recordings og var nominert for Spellemann med solo-albumet sitt "I Know This Place". I musikken hans er tekstur og klang i fokus, han leter etter lyder utenom det vanlige, og plasserer lytteren i ulike emosjonelle tilstander. John Derek bruker jobber med båndopptakere, modulære synther, samplere og digitale virkemidler for å lage musikken sin. ​Vok Ens består av unge, nyetablerte musikere som har spilt sammen i nærmere fem år. Ensemblet består av seks vokalister som er aktive i ulike prosjekter i en stor bredde sjangere. Vok Ens er et improviserende kollektiv. I tillegg til å være fritt improviserende leker de seg med tekst, rammer og arrangementer. Ensemblet jobber mye med nyanser i stemmen, ulik bruk av den, og oppleves derfor som kontrastfylt. Det kan oppstå både melodiske lydlandskap, støy og groove i ensemblet. 27. februar slipper de plata "Sentient" sammen på Jazzland Recordings, og gjør en rekke med konserter i Norge.


Fredag 10.02:
- The Orient Express - Oslo Orientalske Orkester
Saleh Mahfoud er en multi-instrumentalist (kanun, gitar, oud m.m.), vokalist og komponist født i november 1984 i Damaskus i Syria. Saleh er aktiv i forskjellige musikk- og kulturprosjekter i Norge, blant annet Majaz, Trimolo, Oslo Oriental Orchestra, Oslo Dabke-festival og - klubb. Han har spilt en avgjørende rolle i å styrke den arabiske musikken på den norske musikkscenen de siste årene. DIWAN - Norsk Midtøstens Litteratur & Kunsthub er en serie uavhengige kunstnerisk-sosiale arrangementer som tar plass i Oslo og resten av Norge. DIWAN ble etablert i slutten av 2021 av kunstnere og forfattere med base i Norge, som har tilknytning til Midtøsten. I Syria og Jemen er Al-Diwan navnet på den vakreste delen av huset, der gjestene tas imot og underholdes. Blant poeter er Diwan en bok der dikt er samlet. På disse arrangementene skal Diwan være en møteplass for folk fra ulike kulturelle bakgrunner, der alle er velkomne til å delta.

- Masune
Masune er et samarbeid mellom Xander Crook og Mariama Ndure, som utforsker aspekter ved elektronisk og akustisk musikk i et duoformat. De trekker inn elementer fra hip hop, RnB, jazz og mandinka-tradisjoner.

← Tilbake til program