A sensoral lecture // Sindri Runudde

A Sensoral Lecture er en soloforestilling med og av Sindri Runudde, der vi får møte fem stemmer i metaforiske dating-scenario. Forestillingen handler om auditiv romantikk og kjærlighet ved første lydbølge, en slags lek med lyd men fremfor alt stemmen som berøring. Gjennom dans, samtale og bevegelsesøvelser inviteres publikum inn til en sensuell og sensorisk forelesning med humor, fantasi og følsomhet.

Sammen med komponist Marta Forsberg har Sindri undersøkt og lekt med formidling av stemme som fenomen. De har utforsket kulturen omkring lydlig kontra skriftlig SMS og med nysgjerrighet betraktet intimiteten som finns i formidlingen av stemme. Verket og prosjektets utgangspunkt ligger i Sindris utforskende bevegelsespraksis Centered Adventures som springer ut fra et taktilt og auditivt perspektiv. Publikum inviteres inn til å prøve denne praksisen under forestillingen, guidet av Sindri.

Sindri Runudde er danser og koreograf med virksomhet i Sverige og internasjonalt. Sindris arbeid spenner mellom ulike felt og uttrykk som inkluderer lyd, billedkunst og performance. Med bakgrunn i samtidssirkus og dans har Sindri arbeidet med internasjonale kompanier som feks Les sept doigts de la main, Candoco Dance Company og Skånes Dansteater. Som koreograf skapte hen Vända och vrida på oppdrag av Stockholms Stadsteater og senere forestillingen Fiskedansen som turnerte i Sverige og Europa 2019-2020. Den selvbiografiske/fiktive forestillingen Blind Boi diaries turnerte Sverige i 2017 og Golvet/Blå kongo, en interaktiv lydforestilling hadde premiere på Dansens Hus i Stockholm etterfulgt av presentasjoner på gallerier rundt om i Sverige.
Som frilansende danser har Sindri arbeidet med koreografer som Stina Nyberg, Carl Olof Berg, Martin Forsberg, Ben Wright, Jeremy Wade, Moritz Ostruschnjak og Miriam Gurtner. Sindri skaper ut fra et skeivt feministisk utgangspunkt og levde erfaringer. Sindri lever med en synsnedsettelse og er gjennom det involvert i nasjonale og internasjonale nettverk for kunstnere og dansere med funksjonsvariasjoner. Sindris arbeid og kunstnerskap er unikt gjennom hens måte å koble dype eksistensielle temaer med populærkultur og tilgjengelige konsept på et meget fremgangsrikt vis.

← Tilbake til program