Utstilling Bruksrommet: Elin Brissman

Vis-à-vis


Elin Brissman jobber med tidkrevende, fotorealistiske malerier i enkle, flate og formalistiske komposisjoner. Hun maler spesifikke hus og velger gjerne dem som ikke stikker seg ut. Hun etterlater det til betrakteren å fylle dem med liv, fortellinger og personer.
For Brissman er nettopp etterkrigsarkitekturen et perfekt materiale å arbeide med. I et samfunn der det nye kjemper om vår oppmerksomhet, liker kunstneren det lavmælte med denne perioden. Den er trygg, har enkle former, små variasjoner, er funksjonell, praktisk og jordnær.

Hennes motiv består av etterkrigstidens hverdagslige arkitektur, en bygningsmasse som ofte er sentral i våre lokalsamfunn, men som får veldig lite oppmerksomhet. De fleste av oss tar disse bygningene for gitt og ser ikke ordentlig etter når vi passerer dem. Hun arbeider med olje på linlerret med en laserende teknikk der motivet sakte vokser frem over flere måneders arbeid.

På Bruksrommet viser hun en serie malerier av vinduer, skildringer av grenselandet mellom hjemmet og verden utenfor.

Elin Brissman (f. 1982 i Sverige) har vært bosatt i Bergen siden 2006, og har en mastergrad fra Kunstakademiet i Bergen. Hun har tidligere stilt ut på visningssteder som Galleri LNM (Oslo), Galleri Langegården (Bergen), Trafo Kunsthall (Asker) og Haugesund Kunstforening. Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Hordaland fylkeskommune, KORO, Johan Strays Stiftelse og Bergen kommune.

Utstillingen er støttet av Billedkunstnernes vederlagsfond, Norsk kulturfond, KIN regionale prosjektmidler, Stavanger Kommune og Norsk Kulturråd.

-

UTSTILLINGSÅPNING: ELIN BRISSMAN
DATO: TORSDAG 05.08.21
TID: 19.00-21.00
HVOR: BRUKSROMMET
ÅPNINGSTIDER UTSTILLING:
FRE 06.08 -SØN 08.08
KL. 12.00-16.00
PRIS: FRI ENTRÉ
I SAMARBEID MED TOU ATELIERHUS

-

Dette er et arrangement som skjer under Covid-19 situasjonen. Vi ber derfor alle publikummere om å ta hensyn til hverandre og reglene som er satt av myndighetene og på Tou.


På grunn av publikumsrestriksjoner vil det kun være et begrenset antall billetter tilgjengelige til arrangementene på Tou.


← Tilbake til program