Arbeidsvisning: Phemmeboy // Ibsen/Petrov

Dans på Skeivå i samarbeid med Tou er stolte av å presentere: Arbeidsvisning: Phemmeboy av Ibsen/Petrov!


Phemmeboy er et scenekunstprosjekt som åpner for en sammenkomst og kollisjon mellom fire skeive dansekunstnere og deres forhold til egen kjønns- og seksualitetsforståelse. Det er en opplysende utveksling av interne erfaringer; en blottleggelse og således en manifestasjon av særskilt skeivhet i møte med et publikum.


Prosjektet går til angrep på den heterofile mannen som markant eksemplarisk - og hvordan han opp igjennom tidene har avgrenset og diktert våre spillerom som individer. Den heterofile mannen er alltid å anse som vaterpass og måleinstrument for vår skeivhet.


Vi arbeider frem koreografi og et sammensatt kunstnerisk materiale som evner å konfrontere publikum med deres egne forventninger til mannsrollen og hva en mannlig kropp kan være; og således søke mot en reforhandling omkring disse forventningene, som ofte hverken er innlysende eller opplagt.


Under Dans på Skeivå åpner vi opp arbeids-prosessen for et tidlig publikum i form av en arbeidsvisning og påfølgende samtale; der innspill og refleksjoner er varmt velkomment og etterspurt. Lørdag 03.09.22 kl 16:00 på TOU.


Medvirkende kunstnere: Jonathan Ibsen, Fredrik Petrov, Even Eileraas, Tormod Skår Midtbø.


Forestillingen har premiere på RAS, våren 2023.


Denne visningen inngår i festivalprogrammet til Dans på Skeivå, og er et samarbeid mellom RAS - Regional Arena for Samtidsdans og Tou. Følg billettlenken for å hente ut gratisbillett til visningen.

← Tilbake til program