AVLYST: Utstilling Bruksrommet: Eli Lundgaard

AVLYST: Pga nye smitteverntiltak i andre deler av landet må denne utstillingen dessverre avlyses. Det vil bli forsøkt å sette opp en ny utstilling med kunstneren ved en senere anledning.

-----

Bruksrommet er et prosjekt som viser samtidskunst på Tou og er initiert av kunstnere ved Tou Atelierhus. Programmeringen blir til gjennom fagfellevurdering.

Utstillingsåpning: Eli Lundgaard
Dato: Torsdag 28.01
Vernissage: 19.00
Hvor: Bruksrommet, Tou Atelierhus
Åpningstider utstilling:
Fre 29.01-Søn 31.01
Kl. 12.00-16.00
Pris: Fri entré
---------------


Hukommelsen skapes av små stemmer inne i kjøttet


Ved Bruksrommet undersøker Lundgaard, gjennom en video- og skulptur-installasjon, hvordan hun kan oppløse kroppen: på en måte som minner om det som skjer med kroppen etter at den er død - når mikroorganismer og larver overtar og forvandler den til materie, jord og energi. Men Lundgaard ser på denne prosessen mens kroppen fremdeles er levende - hun beveger seg innover i det mudderet vi er en del av; hun studerer den biologiske kroppen, men også minnene som eksisterer på innsiden, og jeg-et i denne gjørma.


I Lundgaards arbeid ser hun på steder der grenser flytter seg eller forsvinner. Hun ønsker å manipulere, dekonstruere og rekonstruere verden rundt seg, å viske ut eksisterende definisjoner og forståelser, og å se på det som verken kan bekreftes eller avkreftes. Hun er interessert i menneskelig forståelse; i vårt behov for å kategorisere, sortere og definere. Hun leter ofte etter situasjoner som ligger utenfor det rasjonelle; myter, monstre og magi. Gjennom video og skulptur, og i rommet mellom fakta og fiksjon ønsker hun å fremmedgjøre noe tilsynelatende kjent.


Eli Maria Lundgaard (f. 1989, Trondheim), har en master fra Kunsthøgskolen i Malmø (2018). Hun tok sin bachelor ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen (2015), og har stilt ut ved The Moscow International Biennale for Young Artists (2016 og 2018), ved The Antarctic Biennales program ombord (2017), i tillegg til flere visninger i Norge og andre deler av Europa.


I 2019 ble hun nominert til Future Generation Art Prize og stilte gjennom dette ut ved Pinchuk Art Centre i Kiev og som en offisiell del av sideprogrammet til den 58. Veneziabiennalen. Nylige separatutstillinger inkluderer UKS i Oslo og Delfi i Malmö i 2020.


-----------


COVID-19


Dette er et arrangement som skjer under Covid-19 situasjonen. Vi ber derfor alle publikummere om å ta hensyn til hverandre og reglene som er satt av myndighetene og på Tou.

På grunn av publikumsrestriksjoner vil det kun være et begrenset antall plasser tilgjengelige til arrangementene på Tou.

Vi ber publikum om å holde seg hjemme dersom de kjenner symptomer på Korona-smitte.

Følg gjeldende smittevernsregler - www.helsenorge.no/koronavirus


← Tilbake til program