Ola Kvernbergs Steamdome

Ola Kvernbergs Steamdome er tilbake med nytt album og legger ut på turné i 2021. Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember2017, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpresse og publikum.Støttet opp av et hav av toppkarakterer i Norske aviser, og konserter som gjorde publikum målløse, nådde «Steamdome» opp til topp 10 over mestselgende vinylplater i Norge i 2018.
Med fulle hus på alt fra klubb-Oslos storstue Rockefeller til utekonsert for 4000 mennesker på Øyafestivalen under beltet, har Ola Kvernbergs Steamdome etablert seg som et av Norges store live-attraksjoner. 
Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spagetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser. Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. 
Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird),Olaf Olsen (BigBang, Todd Terje & The Olsens) og Martin Windstad (Odd Nordstoga, Jarle Bernhoft, m.m.) sammen med bassist Nikolai Hængsle (BigBang, Elephant9, Band of Gold).Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (Orions Belte, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organistenDaniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall) for at alt går på skinner.
I 2021 slippes Steamdomes andre album, som hadde sin urpremiere i Olavshallen iTrondheim. Den nye utgaven av Steamdome graver seg lengre ned i klubb-beatet, og paletten er utvidet både i akustisk og elektronisk retning. Med både pumpeorgel og preparert piano, så vel som trommemaskin og synther, vil det andre albumet fortsette der det første slapp–på dansegulvet.

---


COVID-19

Dette er et arrangement som skjer under Covid-19 situasjonen. Vi ber derfor alle publikummere om å ta hensyn til hverandre og reglene som er satt av myndighetene og på Tou. På grunn av publikumsrestriksjoner vil det kun være et begrenset antall billetter tilgjengelige til arrangementene på Tou. Vi ber publikum om å holde seg hjemme dersom de kjenner symptomer på Corona-smitte.

Regjeringen råder publikum til ikke å krysse kommunegrensene for å delta på kulturarrangement. Kommer du fra en annen kommune og av den grunn ikke ønsker å delta på et arrangement som du har kjøpt billett til, kan du kontakte kommunikasjon@touscene.com og be om refusjon.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke selges alkohol med dagens smitteverntiltak.

Følg gjeldende smittevernsregler - www.helsenorge.no/koronavirus

← Tilbake til program