Taffelpikene

{ADA - hun som skaper}

Treblåstrioen Taffelpikene, norges eneste profesjonelle treblåstrio, fremfører tre av verkene de har fått skrevet til seg av kvinnelige komponister i det treårige prosjektet {ADA - hun som skaper}. I tillegg til å høre verkene får publikum se videoer som viser komponistenes møte med trioen og arbeidet med musikken.


Komponistene Shannon Mowday og Hanna Paulsberg er anerkjente jazzsaxofonister og bandledere som har tatt med seg rytmiske krumspring og heftige groover til trioens bestillingsverk. Folkemusiker Guro Kvifte Nesheim har skrevet tre satser med røtter fra tradisjonelle dansetyper, som tydelig har hennes signatur som komponist og utøver.


Før konserten er publikum velkommen til å møte komponist Shannon Mowday som i samtale med musikerne forteller om sin musikk og sin vei fra Sør-Afrika til Heggedal.


Lynetta Taylor Hansen - fløyter

Sarah Nordal Strand - klarinetter

Ingrid Åhlander Bennett - fagotter


Konserten er støttet av Furestiftelsen, Kulturrådet og Creos vederlagsfond.


COVID-19


Dette er et arrangement som skjer under Covid-19 situasjonen. Vi ber derfor alle publikummere om å ta hensyn til hverandre og reglene som er satt av myndighetene og på Tou. På grunn av publikumsrestriksjoner vil det kun være et begrenset antall billetter tilgjengelige til arrangementene på Tou. Vi ber publikum om å holde seg hjemme dersom de kjenner symptomer på Corona-smitte.


Følg gjeldende smittevernsregler - www.helsenorge.no/koronavirus

← Tilbake til program