Ingri Fiksdal - Diorama

Fredag 17 juli klokken 18.00
Lørdag 18 juli klokken 14.00
Emmausbukta i Godalen

Med denne forestillingsserien iscenesetter koreografen Ingri Fiksdal landskaper av ulik art. Ordet diorama refererer ofte til en tredimensjonal modell av et landskap, som vist i naturhistoriske museer, eller som på museenes titteskap i glassmonter. Opprinnelig betyr ordet diorama «å se gjennom». En annen bruk av ordet er for det franske diorama-teatret oppfunnet av Louis Daguerre i 1822, hvor publikum kunne iaktta store landskapsmaleriers tilsynelatende forvandling gjennom manipulert lys, lydeffekter og live-utøvere. I Diorama bruker Fiksdal koreografi som et objektiv der hun endrer eller forstyrrer et bestemt landskap og dets kontekst. Det er denne koreografiske scenen som bringer frem det dioramiske aspektet, som ellers ville vært et vanlig urbant eller naturlandskap.

Kostyme/scenografi er lagd av Fredrik Floen, lydsporet er komponert av Jenny Hval i samarbeid med Lasse Marhaug. Diorama hadde premiere i fiskeværet Brixham i England, hvor utsikten var iscenesatt fra et utendørsbasseng over havet og horisonten. Arbeidet har siden spilt på Huk på Bygdøy som en del av Oslo internasjonale teaterfestival og Dansens Hus programmer, Santarcangelo Festival i Italia, Bodø Biennale, Oktoberdans i Bergen, Museum of Contemporary Art i Chicago, Contemporary Art Center i Cincinnati, Ice Hot Festival på Island og Palais de Tokyo i Paris for å nevne noen. I Stavanger vises forestillingen i Emmausbukta i Godalen.

Ingri Fiksdal (f. 1982) har jobbet som koreograf siden 2006 og har 20 helaftens produksjoner bak seg. I 2019 avsluttet hun en PhD på Kunsthøgskolen i Oslo med prosjektet "Affective Choreographies" som resulterte i 6 forestillinger og 3 bøker. To av disse forestillingene mottok Kritikerprisen i dans ("HOODS" i 2013/2014 og "Deep Field" i 2018/2019). Fiksdals arbeider har turnert til Kunstenfestival i Brussel, Palais de Tokyo i Paris, Museum of Contemporary Art i Chicago, Beijing Contemporary Dance Festival, Steirischer Herbst festival i Graz, Kampnagel i Hamburg, BUDA i Kortrijk, Santarcangelo festival i Italia, Harbourfront Centre i Toronto, TBA Festival i Portland, m.m., samt gjentatte ganger til de fleste visningssteder for dans i Norge. www.ingrifiksdal.com

Praktisk info
Forestillingen vil finne sted i Emmausbukta i Godalen. Selv om vi er utendørs er det fremdeles krav til 1-meters regelen og ber alle respektere dette. Vi ber også om at publikum tar sine forhåndsregler i forhold til smittevern.

Vi oppfordrer til å ta med egen stol/noe å sitte på under forestillingen, og varme klær. Merk at det kun vil være forhåndssalg av billetter.

Konsept/koreografi: Ingri Fiksdal
Musikk: Jenny Hval and Lasse Marhaug
Kostyme: Fredrik Floen
Utviklet og fremført av: Rannei Grenne, Pernille Holden, Louis Schou-Hansens, Magdalene Solli og Julie Moviken
Lokale utøvere: Helene Düring Kjær, Live Skullerud, Ane Iselin Brogeland, Cesilie Kverneland, Victoria J. Harley, Joakim Svendby og Francis Krauss
Ytre øye: Venke Sortland
Foto: Briony Campbell
Produsent: Nicole Schuchardt og Eva Grainger
Co-produsert av: Black Box Teater Oslo, BIT Teatergarasjen Bergen, og Dansens Hus Oslo
Støttet av: Norsk Kulturråd og Norwegian Artistic Research Program

← Tilbake til program