Utstillingsåpning Bruksrommet: Yvonne Buskie UTSATT til 29. oktober

AVLYSNING!
På grunn av risiko for Corona-smitte og utviklingen som har skjedd de siste dagene, ser vi oss nødt til å avlyse den planlagte utstillingen.
Vi beklager til alle involverte, og vi vil se på muligheten for å sette opp en ny utstilling ved en senere anledning.

--------------------
Decay into stone
Yvonne Buskie
Vernissage: Torsdag 23. april kl 19.00
Åpningstider utstilling: Fredag 24 april- søndag 26. april kl 12.00-16.00

I DECAY INTO STONE utforsker Yvonne Buskie sammenhengen mellom arkeologi, kunst og kropp, med utgangspunkt i ny og omfattende forskning på steinsirkler og gravsteder i Skottland i sen steinalder.

Ny arkeologisk tenkning har vært opptatt av å forstå hvilken rolle og betydning den døde kroppen hadde i steinalderen. Etter dødsøyeblikket starter forråtnelsesprosessen som gjør at den fysiske kroppen gradvis absorberes i gravkammeret den ble plassert i. Steingrunnen blir «kledd» i kroppens avfall. Gravkammeret kan således sees som en levende ting, i kraft av personen hvis kropp har blitt oppløst på dens overflate. På samme måte har den døde blitt til stein. For Buskie styrker denne ideen tanken om at mennesket er en del av det naturlige miljøet som trenger beskyttelse.

I Decay into Stone utforsker Buskie hvordan ulike uttrykk som dans, lyd, bevegelse og objekter gitt av en og mottatt av neste smelter sammen, forvandles og fortsetter å flyte og vokse. Kroppen fungerer som en materiell overflate - et lerret, en form - hvor ny «hud» blir skapt med maling, stoff, gips, papir. Som igjen blir en ny legemlig form å respondere på, og som kan omformes og forvandles.

Yvonne Buskie (f.1967 i Glasgow, Skotland) er en billedkunstner bosatt i East Lothian, Skottland og utdannet ved Edinburgh College of Art. Hun jobber med tegning, performance og installasjon. Fra 2014 har Buskie samarbeidet med danseren Christine Devaney og musikeren og Luke Sutherland. Deres fellesprosjekter har blitt presentert blant annet på Dance Base - National Centre for Dance i Edinburgh, National Museum of Scotland og St Margarets House som en del av Edinburgh Art Festival.

Bruksrommet er et kunstnerstyrt visningssted initiert av kunstnere ved Tou Atelierhus som driftes i samarbeid med Tou.

← Tilbake til program