nyMusikk på loftet: Acoustic Solitude Vol.3

nyMusikk Stavanger gjentar suksessen fra i fjor, og setter opp en hel konsert viet akustisk musikk for solo instrumentalister og vokalister.

Med:

Nils Økland

Signe Emmeluth

Ute Wassermann

Miriam Davis

Kristian Enkerud Lien

I en verden hvor livene våre i økende grad forenes med elektroniske hjelpemidler, går vi gjerne og lengter etter en liten avveksling i ny og ne. Denne konsertens eneste aktører er menneskene + deres instrumenter, og musikerne vil utforske mulighetene som finnes i den ensomme instrumentalistens møte med publikum. Det blir en akustisk, nedtonet stemning, men desto mer uttrykksfullt.

Nils Økland er en innovativ fiolinist og hardingfelespesialist med et særskilt talent - han får folk til å lytte. Når han spiller, er det som om han henvender seg direkte til hver og en som lytter på. Han kan holde medmusikere og lyttere på tå hev, selv om musikken kan være aldri så lavmælt.

Signe Emmeluth har siden endt utdannelse ved NTNU etablert seg som en av de sterkeste saksofonistene på den skandinaviske scenen. Musikalsk fremviser hun en utforskende autoritet og åpenhet for ideer (DN), og kvaliteten kan forventes å bli «tørr og tydelig, springende og korthugd, abstrakt og varm» -ifølge Arild Andersen.

Vokalkunstneren Ute Wassermann er komponist, utøver, improvisator og tolk for samtidsmusikk. Siden 1984 har hun utviklet mangfoldige vokalteknikker katalogisert etter register, klang og artikulative sekvenser, som kan dekonstrueres og/eller legges til side og brukes til å utforske romlige resonansfenomener.

Miriam Davis er en britisk fiolinist med base i Norge som opptrer på tvers av et allsidig spekter av musikalske stiler. Denne kvelden fremfører hun stykket «GAD (General Anxiety Disorder)», skrevet av komponisten Edward Cowie i 2017 som et svar på mange års erfaringer med en generalisert angstlidelse.

Gitaristen Kristian Enkerud Lien studerer ved jazzlinja på UiS. Han veksler vanligvis mellom ulike band av ulik musikalsk art, og for denne anledningen vil han fokusere på preparasjon og reinstemming av gitaren. Fascinasjonen for klangfarge, tekstur og akustiske fenomener står sentralt i musikken.

← Tilbake til program