Baksnakk: Rosas’ Early works av Tale Dolven

På 1980-tallet skrev koreografen Anne Teresa De Keersmaeker seg inn i dansehistorien og etablerte dansekompaniet Rosas. I dette foredraget tar Tale Dolven for seg Rosas' Early works; De Keersmaeker's fire første koreografier, FASE. Four movements to the music of Steve Reich, Rosas Danst Rosas, Quator no. 4/Bela Bartok og Elena's aria, som Dolven har danset sammen med koreografen. Foredraget går detaljert inn i stykkenes koreografiske oppbygning og viser utviklingen og sammenhengen mellom stykkene. De Keersmaeker's forhold til struktur fremheves som kjernen av hennes koreografiske arbeid og Dolven's erfaring ved å ha danset stykkene belyser en dansers forhold til krevende strukturer.


Tale Dolven er samtidsdanser fra Stavanger med base i Brussel. Mellom 2005 og 2017 jobbet Dolven for Anne Teresa De Keersmaeker og Rosas. De senere årene har Dolven utforsket kombinasjon av tekst og dans i samarbeid med skuespiller Gabel Eiben. I 2020 jobber hun med Nature Theatre of Oklahoma og Fieldworks.


Det blir servert snacks og noe godt i glasset. Arrangementet har fri entré.


BAKSNAKK er et scenekunstfaglig program på Tou som tar sikte på å artikulere og utvikle språk rundt praksiser i scenekunstfeltet og kontekstualisere arbeidene som presenteres. Programmet rommer kunstner- og fagsamtaler, foredrag, seminarer og dialogmøter. Fagprogrammet er spesifikt scenekunstfaglig, men likevel relevant og tilgjengelig for andre kunstnere og kunstinteresserte. Baksnakkprogrammet 2020 er utarbeidet av Runa Borch Skolseg og Huy Le Vo.


← Tilbake til program