Beharie + special guest: Stefanos Yowhannes

Tou har gleden av å invitere til tre helt spesielle intimkonserter med Beharie på Loftet. 

Dypt forankret i et indie/soul-uttrykk, finner du Beharie. Med en singer-songwriterpreget låtskriving, formidler musikken en nerve som tør å være både sårbar og insisterende.

Til tross for at det er tidlig i karrieren, har Beharie allerede vunnet en Spellemann for sin andre EP «Beharie // Beharie» fra 2021, i tillegg til å bli nominert av svenske GAFFA som «Årets internasjonale gjennombrudd», blant annet.

Tidlig i 2022 var han på en måneds lang europeisk supportturné med amerikanske William Fitzsimmons, og 2022 har simpelthen ikke stoppet å levere for den sjelfulle artisten. Hans tredje EP «Beharie, the Third» ble utgitt 27. mai, og høstet her til lands strålende kritikker fra blant andre VG (5/6), GAFFA (6/6), Aftenbladet (6/6) og Aftenposten (5/6). Et samlet mediekorps utroper Beharie til soulens nye stjerneskudd. GAFFA sier det slik:

«Likhetene til Frank Ocean, både i stemme og meloditeft, er så påfallende at det frister å ta en kikk på Beharies slektstre. En heftig sammenligning, ja, men en må helt opp på disse hyllene for å gi presise bilder på hvilket talent denne mannen besitter.»

Med sin evne til å uttrykke følelser pakket inn i et varmt, sjelfullt og tidløst lydbilde, fortsetter Beharie å bringe sin stadig utviklende musikk til spennende, nye steder og høyder.

«Men den virkelige perlen er «When Are We Going», der ekko av nevnte Ocean krenger mot den britiske folksoul-helten Michael Kiwanuka på best tenkelige vis.» - VG

«Spellemannvinner Beharies tredje EP befester hans posisjon som en av landets ledende soulstemmer.» - Aftenposten

«Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie.» - NRK P3

Denne kvelden tar Beharie med seg special guest: Stefanos Yowhannes


Lovordene har svermet rundt R&B-kometen Stefanos Yowhannes de siste ukene. Forrige uke løftet 730.no han som en av "top 10 stjerneskudd fra by:Larm", mens Dagsavisen døpte han til en "soulhelt" og beskrev by:Larm- konserten som en "nytelse i soul og r&b". Yowhannes sin fløyelsmyke vokal imponerte stort på både Rockefeller og Revolver, og han følger nå opp live-suksessen med ny musikk. Singelen "Gone" skrevet med og produsert av Mikhael Paskalev ble sluppet fredag 30. september. 
Siden debut-EP’en "Neo Noir" fra 2021 har karrieren til Stavanger- artisten skutt fart. Yowhannes har nemlig allerede sikret en Spellemann-nominasjon i kategorien R&B/Soul, blitt fremmet av medier som NRK P3, Natt og Dag, Bands of Tomorrow (DK) på toppen av å fortrylle publikum med sin unike vokal på Vill Vill Vest og by:Larm. I august begynte Stefanos Yowhannes et nytt musikalsk kapitel med den fengende låta "Fortune 500", og nå er han klar til å vise frem mer ny musikk

← Tilbake til program