Matonas Afdhal Group

Sett sammen Zanzibars aller fremste musiker, fire jazzmusikere, en stk. utenforboksen-klassisk fiolinist, og du får Matonas Afdhal Group.

Gruppa tar for seg den zanzibarske tradisjonen Taarab, Afrikas best skjulte skatt. Musikere på tvers av kontinenter skaper et sound der sjangre går over i hverandre og tradisjoner smelter sammen. Resultatet er en unik musikkopplevelse.

De norske medlemmene, kjent fra LASSEN, Baker Hansen, A-HA og Ensemble Allegria, har hatt lengre opphold på Mohamed Issa Matonas musikkakademi på Zanzibar, og Matona har knyttet sterke bånd til Norge gjennom flere opptredener, bl. a. med KORK i 2014. Ønsket om et musikalsk samarbeid har vokst gjennom flere år, og Matonas Afdhal Group ble til i 2016. Siden har gruppa spilt flere konserter både i Norge, Nederland og Tanzania. I november slapp bandet sitt debutalbum på Bugge Wesseltofts Jazzland/OKworld.

Samarbeid mellom Afrika og Norge er kanskje ikke et nytt fenomen, men den øst-afrikanske musikken er enda uoppdaget for det europeiske publikum. Det ønsker Matonas Afdhal group å endre på!

The Afdhal group er:

Mohamed Issa Matona - vocals, violin, oud

Harald Lassen - saxophone, percussion

Stian A. E. Andersen - double bass

Emilie Lidsheim - violin, vocals

Martin Lie Svendsen - guitar

Ivar Asheim - drums, percussion

Tilbake til program