Baksnakk: Lansering av magasinet KOREOGRAFI 2

Det er med glede vi kan invitere til Stavanger-lansering av den andre utgaven av antologien KOREOGRAFI. Den består av elleve nyskrevne tekster av kunstnere virksomme i feltet for dans og koreografi i Norden. Redaksjonen består av de norske dansekunstnerne Solveig Styve Holte, Ann-Christin Kongsness og Venke Marie Sortland: "Vi ønsker å på nytt bygge og utvide en rik og kompleks forståelse av begrepet koreografi. Vi tilnærmer oss koreografi som et eget kunnskapsfelt, og forsøker å strekke oss ut mot samt bidra til å skape et større nordisk fagfellesskap. Ambisjonen vår er å ta vare på et refleksjonsrom som vi opplever er trua, nemlig tenkning fra og rundt kunstnerisk arbeid."


Bidragsyterne i denne utgaven er Ellen Söderhult, DANSEatelier, Marie Bergby Handeland, Tone Pernille Østern, Galerie, Jana Unmüssig, Ann-Christin Kongsness, Brynjar Bandlien, Satu Herrala, Alexander Roberts, Ilse Ghekiere, Elina Pirinen og Venke Marie Sortland. Felles for bidragene i denne utgaven av KOREOGRAFI er en interesse for det språket kunstnere selv kan utvikle - alle forsøker på ulike vis å finne et produktiv forhold til tekst som uttrykksform. Alle tekstene finnes i både skandinaviske og engelske versjoner.


På lanseringen vil redaksjonen gi en fyldig presentasjon av den aktuelle utgaven av KOREOGRAFI, etterfulgt av en samtale med Huy Le Vo, scenekunstansvarlig på Tou og Runa Norheim, leder på RAS - Regional arena for samtidsdans - om kuratering i et samfunnsaktuelt og etisk perspektiv. Venke Sortland leder samtalen.


KOREOGRAFI vil være til salgs både før, under og etter lanseringen.

Tilbake til program